Gepubliceerd op 1 oktober 2023

Zet uw vakantie voort in 4 Brusselse restaurants

Door Shana Devleschoudere
Deel op Delen op Linkedin

De vakantie is nog ver weg... Wat dacht je ervan om er even tussenuit te gaan zonder België te verlaten? Laten we op reis gaan en onszelf trakteren op vier Brusselse adresjes!

Aan de Middellandse Zeekust bij Maison Louise

Welkom Hotel

Aan de imposante Avenue de la Toison d'Or, in het Louise Hotel Brussel, heeft het restaurant Maison Louise zichzelf onlangs opnieuw uitgevonden. Het menu, ontworpen door chef-kok Isabelle Arpin, onthult enkele fijne mediterrane invloeden. U kunt een paar gerechten kiezen om te delen (of niet), zoals gegrilde octopus, chorizo en polenta, aubergine parmigiana, burrata en wortelmousseline, verbrande sinaasappel, pistache en granaatappel, of lamsconfijt, hummus en zaatar. Als het decor escapisme mist, nemen de mooie en smakelijke gerechten ons mee op een non-stop reis naar de zon!

Louise
Louise Hotel Brussel
Gulden Vlieslaan 40
1050 Elsene
www.le-louise-brussels.com/restaurant

De verhalenverteller, onderdompeling in het Midden-Oosten

Le Conteur

Het bekende Le Conteur blijft een niet te missen adres waar je je ver van de hoofdstad waant. Het is een veilige plek waar je maar geen genoeg van kunt krijgen. Een favoriet adres waar het menu een heerlijke mix van verschillende culturen en smaken biedt, met gerechten die de ene verbazingwekkender zijn dan de andere. Het is moeilijk kiezen. Het beste is om met vrienden te komen en alles te delen! De kers op de taart is dat de sfeer en decoratie hand in hand gaan.

De Conteur
Poeliersstraat 32
1000 Brussel
www.le-conteur.com

Anju op weg naar Zuid-Korea

Estelle Parewyck

Het nieuwste project van tweesterrenchef Sang Hoon Degeimbre, die verantwoordelijk is voor het menu van dit hooggewaardeerde etablissement. Anju is een gastronomische uitnodiging voor een authentieke reis naar Zuid-Korea. In de zuiverste Koreaanse traditie, van het bord tot het decor, neemt het restaurant zijn klanten mee op reis met kleine gerechten om te delen. Hoewel de recepten Koreaans zijn, zijn de producten zo lokaal mogelijk. Wij zijn vooral dol op de hunjehan, een gerecht op basis van gerookte paling en rijst, en de Bulgogi met eend. Eenvoudige maar delicate smaken, voor een reis vol verrassingen op een plek die zowel elegant als typisch is.

Anju
Bronstraat 73
1060 Sint-Gillis
www.anju.be

Babette, over de hele wereld

Babette Eten

De onlangs geopende Babette, een trendy resto-bar, is een ode aan het reizen! Het restaurant neemt fijnproevers mee naar de vier hoeken van de wereld. Het menu, geïnspireerd door de reizen van de eigenaars van het restaurant, is een eerbetoon aan het delen van gerechten die je meenemen op reis. Hummus, Thaise salade, vitello tonnato, ceviche taco's, patatas bravas of Costa Ricaanse kebab... Van Italië tot Pakistan, met een tussenstop in Marokko of Mexico. Er is voor elk wat wils en voor elke horizon: reizen gegarandeerd!

Babette
Waterloolaan, 578
1050 Elsene
www.babetterestobar.be

Foto omslag: © Babette Food/Roland Jalkh

Artikel geschreven door Olivia Roks, gepubliceerd op Eventail.be. Lees andere artikels over gastronomie, de gotha, erfgoed, mode, interieur, kunst en cultuur en ondernemerschap op www.eventail.be.