Gepubliceerd op 4 oktober 2023

"La Noix" door Hortense de Castries: 101 recepten, 4 seizoenen

Door Shana Devleschoudere
Deel op Delen op Linkedin

"Walnoten hebben het allemaal! Een bron van vele gezondheidsvoordelen, milieuvriendelijk en vooral zo lekker! Met zijn heerlijke smaak, rond, licht bitter, bijna rokerig... Als een beetje zoet, weldadig.

Op de pagina's deelt Hortense enthousiast haar passie voor walnoten en haar plan om ze te herontdekken en mensen ervan te laten houden.

Dit boek staat boordevol informatie over dit uitzonderlijke voedingsmiddel en heerlijke recepten om er door de seizoenen heen van te genieten...".

Angèle Ferreux-Maeght alias @laguinguettedangele

De auteur

Walnoten hebben altijd deel uitgemaakt van het leven van Hortense de Castries, wiens grootvader in de jaren 1970 walnootbomen plantte in Maine-et-Loire. Nu heeft ze de fakkel overgenomen en het bedrijf uitgebreid naar België dankzij haar partner Éric Loise. In dit proces heeft ze het merk nOk gecreëerd en de prijs Épicures 2023 gewonnen.

De samenvatting

Dit boek had "La noix dans tous ses états" kunnen heten, want niet alleen doet het ons watertanden met 101 zoete en hartige recepten, maar het leert ons ook deze vrucht kennen en waarderen die, na de appel, de meest geteelde is in Frankrijk.

En het beste? Veel van de recepten zijn bedacht doorFransekwaliteitskunstenaars: Poilâne, Wild & The Moon en Pascale Beillevaire.

IN DE BOEKHANDELS IN SEPTEMBER

La Noix

101 recepten, 4 seizoenen

door

Hortense de Castries

_______________

224 pagina's

Prijs: €29,95

Uitgeverij Racine