Bijgewerkt op 20 oktober 2023

Nieuw bolwerk van Brusselse bon vivre

Door Shana Devleschoudere
Deel op Delen op Linkedin

Op zoek naar een unieke ervaring? Dit nieuwe referentieadres in het centrum van de hoofdstad is gespecialiseerd in de kunst van goed eten en drinken. Op een steenworp afstand van de Munt en de Grote Markt is dit de geest van een echte osteria e vinoteca : Je ontdekt er een assortiment wijnen van over de hele wereld en de meest verrassende cocktails, vergezeld van een eenvoudige maar kwaliteitsvolle keuken, in een wereld waar delen en gezelligheid de kenmerken zijn van een levensstijl als levensgenieter. De nieuwste aanwinst van de familie Ricotta & Parmezaan, een trattoria gelegen op 30 meter al meer dan 20 jaar een plek voor liefhebbers van de Italiaanse keuken met een karaktervolle omgeving. is vol karakter. Veel van de kenmerken doen denken aan de wereld van wijn, zoals de tafels gemaakt van wijnvaten met oude houten deuren om een groot aantal glazen te ondersteunen. De zwarte muren en het kleurrijke decor van de ruimte worden verlicht door meer dan 150 wijnblikken, wat een gezellige en unieke sfeer creëert. Het is genoeg om je mee te nemen op een kleine wereldreis en nieuwe wijnwerelden te ontdekken. Want het trio enthousiastelingen aan het hoofd van de kaart (Renaud WaeterloosNicolas Falisse en Marie Desemberg) wilde de bezoekers graag kennis laten maken met andere wijnen dan die uit Italië. Franse, Italiaanse, Spaanse, natuurlijke, biodynamische, traditionele, witte, rosé, rode en bubbelwijnen werden allemaal aangeboden.Er worden maar liefst 90 wijnen aangeboden, waarvan twintig per glas, een vijftigtal per fles en een paar grands crus classés. Een ode aan de ontdekking die de jonge sommelier Marie Desembergmet haar ervaring bij Comptoir des Vins en de Zee Grill. Voor afwisselingkunt u in de kelder terecht voor een speakeasy sfeer en genieten van de creaties van Tom, een mixoloog mixoloog die zijn talent inzet voor originele en klassieke Hij is een gepassioneerd mixoloog die zijn talent inzet voor originele en klassieke creaties, maar ook voor het ontwikkelen van nieuwe siropen, infusies, rook en zelfs moleculaire recepten. Bij dit alles zijn er heerlijke borden met Italiaanse vleeswaren en kazen, en Italiaanse specialiteiten gemaakt door Renaud Waeterloos. Laat u meeslepen door de liefde voor goede dingen in een sfeer die zich leent voor alle gelegenheden.