Gepubliceerd op 30 december 2023

Benoît Nihant, de goudsmid van chocolade

Door High Level Communication
Deel op Delen op Linkedin

Natuurlijk is Nihant niet zomaar een Belgische chocolatier. Het is een Belgische chocolatier, ja, maar een andere. Zijn chocolade wordt rechtstreeks van de cacaoboon gemaakt. Hiervoor reist hij de wereld rond op zoek naar de ultieme smaak.

HET PERUVIAANSE AVONTUUR

Tijdens een uitnodiging van het Peruaanse ministerie van Landbouw om contacten te leggen met lokale boeren die hun illegale cocateelt proberen om te schakelen naar de deugdzame cacaoteelt, werd hij verleid door de schoonheid van de landschappen aan de rand van het Amazonewoud, in de laatste glooiingen van het Andesgebergte. Het was dan ook heel natuurlijk in deze droomomgeving, en meer bepaald in San Jose de Sisa, in de provincie San Martin, dat de chocolademaker besloot om landbouwgrond aan te kopen. Met de hulp van gespecialiseerde landbouwingenieurs blies hij een heel ecosysteem nieuw leven in. Tegen de stroom in baseerde hij zijn project op de herintroductie van inheemse cacaovariëteiten die overeenkomen met het terroir. De focus ligt op smaak en aromatische nuances, niet op opbrengsten per hectare. Dankzij dit project hebben ook toekans, slangen, vlinders en kolibries het land teruggewonnen. De cacaoboon die op de plantage van Benoît Nihant wordt geproduceerd, is het resultaat van onverzadigbare nieuwsgierigheid, subtiele experimenten en de zoektocht naar het ware, het rauwe, het respectvolle en het absolute. Ter ere van zijn zoon Louis besloot hij zijn plantage 'Luis de Sisa' te noemen. In zijn workshops maakt hij er een punt van om met de hand een nauwkeurig recept samen te stellen, een combinatie van wetenschap, poëzie en sensualiteit. Je zult de complexiteit van de aromatische noten waarderen die dit terroir heeft voortgebracht.

Het was ter ere van zijn zoon Louis dat Benoît Nihant besloot om zijn plantage 'Luis de Sisa' te noemen.

VOOR EEN GESLAAGD FEESTSEIZOEN!

Chocolade betekent goede tijden. Het is dus logisch dat Benoît Nihant Grand Cru chocoladeliefhebbers uitnodigt om de feestdagen in zijn bedrijf te vieren. Maar bij Nihant is de jungle nooit ver weg. Daarom nodigt hij je uit om deze mysterieuze wereld te betreden, onder een weelderig bladerdak. Zijn eindejaarscollectie is geïnspireerd op de bossen die grenzen aan zijn Peruaanse cacaoplantage, waar de bast van de bomen volledig is gemaakt van Grand Cru pure chocolade uit Nicaragua. Tussen het met chocolade bedekte gebladerte rust een toekan met een gouden snavel uit, als bewaker van de lekkernijen die onder het bladerdak verborgen liggen. Truffels, sterren en halve bollen met een feestelijk tintje wachten om ontdekt te worden! En om het jaar in stijl af te sluiten, heeft de fijnproever zijn eerste Flagship Store geopend in hartje Tokio! Hij is al jaren aanwezig in Japan via kortstondige boetieks, maar heeft nu een permanente aanwezigheid op twee verdiepingen: de begane grond is gewijd aan de verkoop van zijn producten en op de eerste verdieping bevindt zich een elegante theesalon. Deze nieuwe showcase bevindt zich in het hart van Ginza, de wijk in Tokio die gewijd is aan luxe en verfijning, waar het zich kan meten met prestigieuze namen als Chanel, Cartier en Louis Vuitton.

 

 

 
 
 
 
 
Bekijk dit bericht op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een publicatie gedeeld door Benoit Nihant Cacaofèvier© (@benoitnihant)