Gepubliceerd op 25 februari 2024

Spa-Classic: het must-see evenement voor liefhebbers van historische races

Door High Level Communication
Deel op Delen op Linkedin

Spa-Classic werd in 2011 opgericht op het favoriete circuit van de coureurs en is gestaag uitgegroeid tot een van de toonaangevende historische race-evenementen van Europa. In 2023 trok de Belgische meeting meer dan 22.000 toeschouwers, waardoor het een van de populairste evenementen van het seizoen werd. Een gerenommeerd circuit dat door het hart van het Ardense massief slingert en door coureurs wordt beschouwd als het mooiste ter wereld.

In het seizoen Historisch racen door Peter Auto, Spa-Klassiek zeker een eigen plaats in. De lay-out van het circuit is zonder twijfel de meest uitdagende van allemaal en het weer in deze prachtige uithoek van de Belgische Ardennen is vaak grillig, waardoor de coureurs en hun teams zichzelf constant moeten uitdagen. Naast de traditionele grids die zo populair zijn bij het publiek, zijn er dit jaar twee nieuwe grids toegevoegd aan de Series by Peter Auto: The Gentlemen Challenge, een combinatie van de voormalige grids The Greatest's Trophy en Fifties' Legends; en de gloednieuwe Classic Touring Challenge, waarmee het aanbod van modellen op het circuit wordt uitgebreid.

Een nooit eerder vertoonde show van Porsche 917's op het evenement belooft een onvergetelijke ervaring te worden voor motorsportliefhebbers. Onder de juweeltjes die worden tentoongesteld, bevindt zich de langstaartige 917-043, met een psychedelisch groen en paars kleurenschema dat bezoekers in vervoering zal brengen. De legendarische 917-023, beroemd om zijn overwinning op Le Mans in 1970 met zijn rood-witte kleurstelling, zal ook aanwezig zijn en glorieuze momenten uit de autosportgeschiedenis in herinnering roepen. Fans kunnen ook de 917-021/12 bewonderen, en de 917-025 en 917/10-002, een rode Can-Am Spyder en een witte 917 Spyder Interserie, waarvan het chassisnummer nog niet bekend is gemaakt, voegen een vleugje mysterie toe aan deze uitzonderlijke tentoonstelling.

De beroemde Porsche 917, chassis 043 "long tail", in een psychedelische en historische kleurstelling © DR/Shutterstock.com

De attractie beperkt zich echter niet tot legendarische auto's, want detentoonstelling biedt ook onderdak aan beroemde coureurs. De aanwezigheid van Brian Redman, Gérard Larrousse, Richard Attwood, Jürgen Barth, Rainhold Joest, Mario Casoni en Philippe Siffert Jr, die zijn overleden vader vertegenwoordigt, belooft een unieke ontmoeting met iconische figuren uit de autosportwereld. Deze doorgewinterde coureurs bieden niet alleen hun expertise, maar ook fascinerende anekdotes, zodat bezoekers volledig worden ondergedompeld in de levendige geschiedenis van de Porsche 917.

Valentijn Pagnier

Valentijn Pagnier

Spa-Classic biedt een breed scala aan entertainment voor alle leeftijden, waaronder concerten, een tentoonstelling en parade van vintage scooters, dansers uit de jaren '40, '50 en '60, vintage make-up artiesten, een efemere tatoeage, een mini-kermis en een fotocall, allemaal in een feestelijke, muzikale sfeer met een Vinyl Disc Jockey.

Foto omslag: © Nicolas Bremaud

 

Artikel geschreven door L'Eventail redactie, gepubliceerd op Eventail.be. Vind andere artikels over gastronomie, de gotha, erfgoed, mode, interieur, kunst en cultuur en ondernemerschap op www.eventail.be.