Bijgewerkt op 27 mei 2024

Hout, op een sinteltoon

Door High Level Communication
Deel op Delen op Linkedin
Bewerkt met VSCO met al1 preset

Bewerkt met VSCO met al1 preset

Het gloednieuwe restaurant Timber ligt aan de rand van het Forêt de Soignes en heeft een verfijnde sfeer, een kunstzinnig decor en een aantrekkelijk menu dat zich richt op seizoensproducten met de nadruk op gestoofd vlees. Timber biedt een heerlijk menu dat op vakkundige wijze rooktechnieken combineert met seizoensgerechten, waarbij groenten de held zijn, ook al zullen vleesliefhebbers er dol op zijn. Het hart van deze culinaire benadering van gestoofd vlees is de beroemde 'Smoky' rookoven, geïnstalleerd op het grote terras van het restaurant en het echte middelpunt van dit nieuwe adres. Executive chef Olivier Langlet, voorheen tweede in bevel bij Mattagne, en chef Andy Vandegucht, die zijn tanden zette in Bozar, bieden een keuken die zowel authentiek als verfijnd is. Op het menu: lokale, seizoensgebonden producten, variërend van Belgisch vlees tot duurzaam gevangen vis. Rode ribbiefstuk uit Vlaanderen, gemarineerde koekoek uit Mechelen, met vegetarische opties zoals gegrilde butternut en selderij gelakt met steranijs sap. Het menu verandert voortdurend met de seizoenen en biedt een gastronomische ervaring die altijd met de tijd meegaat. Het restaurant (met plaats voor 90 personen) biedt ook een lunchmenu, ideaal voor klanten die op doorreis zijn voor een zakelijke bespreking. De warme, moderne sfeer van Timber is het geesteskind van de Belgische ontwerper Lionel Jadot, die een beroep deed op een aantal Belgische kunstenaars en ontwerpers van de Zaventem Ateliers. Met zijn vurige gastronomische aanpak en verfijnde setting midden in de natuur is Timber ongetwijfeld een van de opkomende adressen in de hoofdstad.

Vorstlaan 25, 1170 Brussel
02/669.48.30
Reserveren op www.mix.brussels/timber
Open voor lunch van dinsdag tot vrijdag van 12.00 tot 02.00 en voor diner van woensdag tot zaterdag van 7.00 tot 23.00