Ter gelegenheid van de Nocturnales van Luc Petit en zijn show ‘Around the World in 80 Days’, die van 25 juli tot 18 augustus in het Château de Belœil wordt opgevoerd, opent het Domaine du Chant d’Éole een tijdelijk restaurant op het domein van het kasteel: Neptune by Éole! Vóór de voorstelling kunt u genieten van een driegangendiner vergezeld van de wijnen van Domaine du Chant d’Éole in het magische decor van de tuinen van de Princes de Ligne.
Aan het einde van het grote zwembad (de “spiegel”) op het domein van het kasteel van Belœil staat een sculpturale compositie die prins Claude-Lamoral II in 1742 liet maken door Adrien Henrion, een beeldhouwer opgeleid door Pigale. Deze compositie, bekend als de ‘Groep Neptunus’, toont Neptunus in gezelschap van Aquillon en … Aeolus! Het was dus niet meer dan logisch dat het prestigieuze wijndomein, met dezelfde voogdijfiguur, een natuurlijke plaats zou vinden in deze uitzonderlijke omgeving. De naam van dit zomerrestaurant is een eerbetoon aan de geklasseerde fontein van het park: Neptunus van Éole. Een passende terugkeer voor een etablissement dat al gezegend is door de Griekse goden!

Deze historische reünie maakt deel uit van de reeksNocturnales de Belœil van het gezelschap Luc Petit. Terwijl de voorstelling‘Around the World in 80 Days‘ het publiek meeneemt naar Egypte, China en Amerika om een Indische prinses te bevrijden, reizen de smaakpapillen van de bezoekers naar het land van de fijne keuken! Van 25 juli tot 18 augustus wordt er voor het beroemde zwembad een tijdelijk restaurant ingericht, ontworpen door het team van Domaine du Chant d’Éole, met een adembenemend uitzicht op de residentie van de Princes de Ligne.

Het driegangenmenu van chef-koksduo Benoit Neusy (één ster inImpératif d’Éole) en Sébastien Pousseur (chef-kok in Brasserie Éole) is een afspiegeling van de show van Luc Petit en biedt een geïnspireerde wereldkeuken met een bistronomische twist. Chant d’Éole gaat zelfs nog een stapje verder met de Vernienne-ervaring en biedt de kans om de gerechten van chef-koks Neusy en Pousseur te proeven in kleine gondels in het hart van het park.

Artikel geschreven door Martin Boonen, gepubliceerd op eventail.be. Lees ook andere artikels over gastronomie, de gotha, erfgoed, mode, interieur, kunst en cultuur en ondernemerschap.