Meat bar, dit trendy restaurant in Sint-Lambrechts-Woluwe, brengt vleesliefhebbers en -kenners samen. Chef Lejeune en zijn partner Virginie Essers bieden een reeks specialiteiten om te proeven.
Tijdens verschillende culinaire expedities raakte het koppel steeds meer geïnteresseerd in verschillende soorten vlees. Samen besloten ze hun onderzoek nog verder uit te breiden en ontdekten ze uitzonderlijke producten, verschillende rijpingstechnieken en verschillende manieren om het vlees te bewerken, waaronder houtgestookt koken.
Een authentiek conceptDoor de rijpingsruimte door de glazen vloer te laten zien, geeft Meat Bar klanten de kans om het rijpingsproces te ontdekken. Gerijpt en opgehangen boven een nest van Belgische eikenschilfers, blijven de stukken vlees daar tussen de 4 en 7 weken, afhankelijk van het type. Chef Kevin Lejeune maakt een drastische selectie van vlees van traceerbare oorsprong, allemaal gekweekt met respect voor de dieren.
Proef het vlees van je keuzeHet gekozen stuk vlees wordt boven een houtvuur gegaard en geserveerd met het garnituur en de saus van je keuze. Meat Bar biedt altijd drie soorten aardappelen en drie groentebereidingen voor bij het vlees.
Heerlijke cateringMeat Bar biedt een cateringservice. De chef biedt een selectie van kant-en-klare gerechten: kwaliteitsvlees bereid in saus met seizoensgroenten. Je kunt er ook wijn, zelfgebakken brood, fijne vleeswaren en kazen en desserts zoals een romige chocolademousse kopen.
Vleesbar
Georges Henrilaan 250
1200 Sint-Lambertus-Woluwe
+32 (0)2 734 42 03
Open van dinsdag tot zaterdag van 12.00 tot 14.30 en van 18.30 tot 22.00.
www.meat-bar.be