Bijgewerkt op 10 november 2023

Ontdek deze zomer het oudste champagnehuis

Door High Level Communication
Deel op Delen op Linkedin

Nu de crisis van covid-19 stilaan voorbij is, kunt u het Maison Ruinart herontdekken dat na maanden van sluiting opnieuw zijn deuren heeft geopend. Het ligt op minder dan een uur met de trein van Parijs en combineert natuur en cultuur, knowhow, gastronomie en wijn.

Hier zijn 5 redenen om deze zomer het oudste Champagnehuis van Reims te komen ontdekken:

1 - Digitaal erfgoed: virtuele-realiteitstour
Dit jaar innoveert het Huis, naast de traditionele rondleiding van 2 uur, met een virtuele rondleiding. Het hele ondergrondse parcours, evenals de ontvangst- en proeflokalen, die de sfeer van een aristocratische residentie oproepen, zijn in 360° gefotografeerd en gedigitaliseerd. Eenmaal uitgerust met de virtual reality headset, kunt u vrijelijk alle ruimtes verkennen, waarvan sommige onder normale omstandigheden ontoegankelijk zijn.

2 - Gastronomie: een lokale brunch bij Ruinart champagne
Voor het eerst biedt Ruinart deze zomer een brunch aan, met twee diensten op zaterdag en zondag. Dit is een gelegenheid om andere bezoekers te leren kennen en te proeven van de keuken van Valérie Radou, de chef-kok van het Huis.

3 - Artistieke herinterpretaties: een verzameling
Het Huis doet een beroep op de grootste hedendaagse kunstenaars en ontwerpers om hulde te brengen aan zijn wijnen, zijn geschiedenis, zijn erfgoed en zijn krijtgroeven, die door de UNESCO als werelderfgoed zijn geklasseerd. Onder hen zijn de ontwerper Maarten Baas, de fotograaf Erwin Olaf, de beeldhouwer Jaume Plensa en de Chinese kunstenaar Liu Bolin, wier werken in de ereloge van het Huis worden tentoongesteld.

4 - Natuur: de klimaatverandering in champagne zien
Voor Ruinart ligt de kwestie van duurzaamheid voor de hand: wijnbouw is bovenal een verhaal van de tijd. Dankzij het mengen van druivensoorten, crus en wijnjaren stelt de keldermeester jaar na jaar de cuvées samen. Het proces is lang: van de oogst tot het proeven duurt het soms meer dan tien jaar. De klimaatverandering en de gevolgen daarvan zijn reeds zichtbaar in de wijngaard.

5 - Knowhow: proeven van de wijnen van het Huis
Deze zomer biedt Ruinart proeverijen per glas aan om de aromatische rijkdom en frisheid van zijn wijnen te ontdekken. U kunt er de traditionele R de Ruinart, Ruinart Rosé, Ruinart Blanc de Blancs proeven, maar ook R de Ruinart 2011, een verrassende vintage brut die alleen in Frankrijk verkrijgbaar is. Het is ook mogelijk om uitzonderlijke wijnjaren te ontdekken, de Dom Ruinart cuvées.

PRAKTISCHE INFORMATIE
Maison Ruinart
4, rue des Crayères
51000 Reims

Reserveringen alleen voor volwassenen
op www.ruinart.com of +33 3 45 67 78 98