Bijgewerkt op 1 maart 2022

Elektrische microcars, de stedelijke mobiliteit van morgen!

Door High Level Communication
Deel op Delen op Linkedin

Stijlvol, praktisch en stedelijk, microcars vinden hun plaats in ons stedelijk landschap. Een oplossing die een eenvoudigere en meer ecologische mobiliteit biedt!

Twizy (Renault), De Pionier
Deze vierwieler van 2,34 meter lang en 1,24 meter breed blijft uniek in zijn genre. Als pionier op dit gebied, biedt het merk nu de Twizy aan! Afhankelijk van het vermogen van zijn motor kan hij met of zonder rijbewijs worden bestuurd. Het heeft een bereik van 100 kilometer dankzij een geïntegreerde kabel die compatibel is met huishoudelijke stekkers.

Amione (Citroën), de vriendin van de jongeren!
De Ami One Concept biedt een 100% elektrische rijmodus die zowel milieuvriendelijk is als minder duur in het gebruik. Hij rijdt tot 45 km/u zonder uitstoot van CO2uitstoot, waardoor hij perfect is voor gebruik in de stad. Hij heeft een batterij die in 2 uur kan worden opgeladen, waardoor hij een bereik heeft van 100 kilometer. De Ami One is toegankelijk vanaf 16 jaar en biedt vrijheid van gebruik, of je nu een rijbewijs hebt of niet. De mobiele telefoon start hem op, het dashboard is verdwenen en er past een stuk bagage voor de passagier.

I-Ride (Toyota), het speelgoed op wielen
Met een lengte van 2,50 m, een breedte van 1,30 m en een hoogte van 1,50 m is de I-Ride bovenal stedelijk. Anders ontworpen, het wordt niet aangedreven niet met een stuurwiel, maar met een joystick! De bestuurdersstoel in het midden van de auto en de "vlinder"-deuren maken het de gebruiker mogelijk gemakkelijk in en uit het voertuig te stappen. Het merk heeft deze auto namelijk ontworpen om toegankelijk te zijn voor mensen in een rolstoel. Zijn kleine "plus" is dat hij in staat is berichten aan weggebruikers op zijn voorkant weer te geven! De I-ride is anders ontworpen: hij wordt niet bestuurd met een stuurwiel, maar met een joystick en de bestuurdersstoel staat in het midden van de auto!

EU-Live (PSA), het prototype
De EU-Live is een plug-in hybride vierwieler die past in de categorie lichte voertuigen van categorie L5e. De schetsen, die zich nog in het conceptstadium bevinden, doen denken aan een vierwielige motorfiets met een gesloten cabine, airbag, veiligheidsgordels en een bagageruimte. Hij zal gemakkelijk tussen twee auto's kunnen parkeren dankzij zijn schuifdeuren en zal tot 130 km/u kunnen rijden met een actieradius van 300 kilometer.

Microlino (BMW), de terugkeer...
Super leuk en retro, de Microlino is de elektrische replica van de Isetta geproduceerd door BMW in de jaren 1950. Het ontwerp is vrijwel identiek aan dat van zijn voorganger, behalve dat het is bijgewerkt en moderner is gemaakt. Hij heeft een bereik van 125 tot 200 km met een snelheid van 90 km/u. We zouden het binnenkort in België moeten zien aankomen...