Bijgewerkt op 22 augustus 2022

Winkelen XXL!

Door Shana Devleschoudere
Deel op Delen op Linkedin

Kunnen wij in Knokke-le-Zoute prat gaan op onze "Lippenslaan", vol prestigieuze winkels, elders in de wereld wedijvert men uitbundig om het "meest luxueuze winkelcentrum" te zijn. Hier is een kort overzicht van de weelde, overdaad en overvloed...

DUBAI MALL, VERENIGDE ARABISCHE EMIRATEN

In pole position voor buitensporigheid, welkom in Dubai! Dit winkelcentrum, met een oppervlakte van 800.000 m² en niet minder dan 1.200 winkels, ligt aan de voet van de Burj Khalifa, waarvan het een integrerend deel uitmaakt. Hier vindt u, naast de grootste luxemerken, een van de grootste aquaria ter wereld, een Olympische ijsbaan en zelfs... watervallen!


GALLERIA VITTORIO EMANUELE II, ITALIE

Hier geen gigantisme, maar eerder adembenemende barokarchitectuur. In deze prestigieuze winkelgalerij in het hart van Milaan vindt u tal van luxe boetieks, maar ook antiekwinkels en prestigieuze boekhandels.

GRAND CANAL SHOPPES, VERENIGDE STATEN

Venetië? Uh, nee... Las Vegas. Grenzend aan The Venetian hotel, de Grand Canal Shoppes is geïnspireerd door de Italiaanse stad om u een blik te gunnen: het Grand Canal met de rivier, de bruggen en de winkels ingericht als Venetiaanse paleizen, wie kan dat verslaan?


ISTANBUL CEVAHIR, TURKIJE

Cevahir, geopend in 2005, is het grootste winkelcentrum van Europa en wordt gekenmerkt door zijn levendige kleuren, weelderig design en onmiskenbare luxe


GALERIES LAFAYETTE HAUSSMANN, FRANKRIJK

Deze imposante luxe winkel ligt aan de Boulevard Haussmann in het negende arrondissement van Parijs en is ingericht in Art Nouveau-stijl, met spectaculaire trappen en fijn bewerkte balkons. Een must-see in de lichtstad.


SIAM PARAGON, THAILAND

Dit 500.000 vierkante meter grote winkelcentrum in Bangkok telt 300 luxe winkels, waaronder prestigieuze autodealers zoals Ferrari en Lamborghini.


HARRODS, ENGELAND

Dit luxe Londense warenhuis in Knightsbridge stond ooit bekend als de "koninklijke leverancier" van porselein, glaswerk en koninklijke snuisterijen. Vandaag de dag is Harrods een merk dat een imago van luxe en kwaliteit uitstraalt.


MALL OF THE EMIRATES, VERENIGDE ARABISCHE EMIRATEN

Naast de 800 winkels, verspreid over 223.000 m², heeft dit winkelcentrum de bijzonderheid dat het een kunstmatig skigebied herbergt waarvan de geklimatiseerde pistes boven het winkelcentrum uitsteken.