Bijgewerkt op 7 november 2022

Het is een TONG verhaal!

Door Shana Devleschoudere
Deel op Delen op Linkedin

Een beetje geschiedenis...

Het eerste paar Havaianas verscheen in 1962. Het is geïnspireerd op de Zori, een typische Japanse sandaal gemaakt van stoffen bandjes en rijstzolen. Daarom hebben de zolen van alle Havaianas een rijstachtige textuur die op de onderkant van de voet rust.

Toen kwam hun eerste slogan: "Havaianas, the real thing". Inderdaad, bedrijven van over de hele wereld begrepen snel de verdiensten van de flip-flop en probeerden deze te kopiëren. Zoals de slogan zegt, Havaianas is de enige die ons biedt: the real thing.

Rond 1990 werden Havaianas schoenen gespot aan de voeten van beroemde Brazilianen, en een nieuwe communicatie-aanpak was geboren: "Havaianas, iedereen draagt ze". Het was op deze basis van een betaalbaar en universeel product dat het merk een naam opbouwde die sinds zijn oprichting nooit is vergeten. Het optimistische en kleurrijke imago van het bedrijf reisde de hele wereld rond, prijkte in tijdschriften en op televisie om het goede humeur en de levensvreugde over te brengen die je voelt als je een paar teenslippers draagt.

Daarna stopt Havaianas nooit meer met creëren. Nieuwe kleuren, nieuwe modellen, nieuwe patronen, een oneindige reeks mogelijkheden om onze voeten te kleden. Rond 1997 werd een speciale "Baby" collectie uitgebracht. Havaianas probeert deel te nemen aan de eerste stapjes van onze kinderen met teenslippers die even veilig als aantrekkelijk zijn.

In 1998 werd het merk geassocieerd met de Wereldbeker en plaatste het een kleine Braziliaanse vlag op zijn band. Een geniaal idee in die tijd, dat na verloop van tijd een echt embleem werd voor deze grote naam.

Vandaag is het merk bekend en erkend over de hele wereld en ieder van ons bezit minstens één paar Havaianas. Te midden van hun oneindige collectie, die even kleurrijk als leuk is, is het inderdaad gemakkelijk om hun emblematische slippers aan te trekken, waarvan de kleuren en modellen variëren naargelang onze stemming.

Laten we enkele emblematische collecties ontdekken... 


NAARNG BHsil


SLIM TONG


URBANBASIS


LOGOMANIA


JIJ SAINT TROPEZ

Meer info op hun website.