Gepubliceerd op 30 mei 2024

Al de magie van een mediterraan ontwaken...

Door Shana Devleschoudere
Deel op Delen op Linkedin

Als Italiaans modemerk forte_forte Mirto di Panarea viert...

forte_forte en Acqua di Parma voor de allereerste keer samen: een liefdesverhaal op z'n Italiaans. forte_forte loves Acqua di Parma" is het resultaat van een ontmoeting tussen het dromerige modehuis dat tijdloze en emotionele kleding creëert en het label dat symbool staat voor de verfijning van de Italiaanse stijl. Een gedeelde passie voor het vakmanschap en de cultuur van Made in Italy, voor de typische sferen van het Italiaanse platteland, voor pure en spontane schoonheid, een symbool van vernieuwing. Meer dan een capsulecollectie, roept "forte_forte loves Acqua di Parma" de magie op van de lente en haar wedergeboorte, waar de aroma's en kleuren van dit betoverende Eolische eiland in elkaar overvloeien. Een caleidoscoop van emoties en het beeld van een herontdekte vrijheid, die beweegt door de vleugels van een vlinder en een libel. In het hart van de forte_forte collecties onderstreept de authenticiteit van de vele kostbare en handgemaakte details de natuurlijke schoonheid van het materiaal, de kleur en de zuiverheid van de vormen, een ware uitnodiging aan het lichaam om zich in alle vrijheid te bewegen. De wens om een unieke garderobe te creëren, waarin de Italiaanse know-how terug te vinden is in de kwaliteit van elk stuk en in het streven om de afstand tussen de kleding en de drager op te heffen. Een credo dat resoneert met de waarden die het Huis van Acqua di Parma kenmerken.

"Er zijn vele onzichtbare draden die ons, als een kostbaar weefsel, tot forte_forte verenigen. Een zeer persoonlijke opvatting van stijl, authentiek en tijdloos, en een passie voor Italiaans vakmanschap en schoonheid als inspiratiebron. Het was een onmiddellijke en natuurlijke pasvorm. "forte_forte loves Acqua di Parma" is geboren uit de gemeenschappelijke wens om de vreugde te delen van een terugkeer naar het leven en de vrijheid, in symbiose met de levendige natuur van het Italiaanse Middellandse-Zeegebied. Emotions uitgebracht door Mirto di Panarea, de Blu Mediterraneo geur die forte_forte heeft geïnterpreteerd met zijn gevoel voor esthetiek, poëzie en gevoeligheid," zegt Acqua di Parma, "We zijn erg blij met deze samenwerking met Acqua di Parma, een icoon zoals wij die 100% Italiaans is. Ik ben altijd verliefd geweest op het essentiële en zonnekarakter dat het Huis kenmerkt, een natuurlijke verfijning die ook de onze is. forte_forte is het oprechte en authentieke verslag van een verhaal vol emotie dat zijn inspiratie put uit de schoonheid van een dromerige wereld waarin delicatesse en poëzie met elkaar verweven zijn. Wat ik in elk kledingstuk probeer over te brengen is bovenal de menselijkheid waarmee het werd bedacht en ontworpen, de nuances waardoor degenen die het met passie hebben gedroomd, genaaid en gedragen hun verhaal vertellen. Wanneer ik onze kledingstukken ontwerp, laat ik ze tot leven komen en geleidelijk hun ziel onthullen; een bijna ongrijpbaar, maar zeer intens en ontroerend gevoel, een beetje zoals de Acqua di Parma geuren. Het interpreteren van de heldere en levendige noten van Mirto di Panarea was echt een spannende uitdaging voor mij. Acqua di Parma drukt een authentieke intimiteit en elegantie uit. De trouwe en gewilde aanwezigheid ervan heeft altijd in mij geleefd", zegt Giada Forte, artistiek directeur van forte_forte en medeoprichter van het merk met haar broer Paolo, die verantwoordelijk is voor de strategie en het management. forte_forte loves Acqua di Parma" is geïnspireerd op de levendige en stralende sfeer van Panarea. De uitdrukking van een nieuwe lente die opbloeit in de straten van een oud Eolisch eiland, waar de zon haar licht weerkaatst op de witte stenen van de huizen en het blauw van de zee.

Giada Forte

Een verbeelding die wordt weerspiegeld in het gevoelige en magische ontwerp dat forte_forte voor het Huis heeft gemaakt. Vlinders en libellen openen hun kleurrijke vleugels en vliegen weg in een geest van vrijheid en wedergeboorte, weerspiegeld in een caleidoscoop van zojuist geopende bloemen. De tonen van parmageel wisselen af met het paars van mirtebessen, het vruchtensymbool van een eiland dat in de tijd zweeft, op een turkooisgroene achtergrond met parelmoerachtige reflecties. Het parfum Mirto di Panarea, het hart van de collectie, is verkrijgbaar in een nieuw formaat van 100 ml. De geraffineerde en elegante esthetiek van forte_forte gaat een dialoog aan met de regenererende noten van het parfum. De aromatische warmte van mirte vermengt zich met basilicum, met sprankelende noten van citroen en Calabrische bergamot. In het hart worden accenten van zeebries gecombineerd met roos en jasmijn. De laatste toets is vol intensiteit, met jeneverbes en mastiek die zich vermengen met amber en cederhout. Het glinsterende, eigentijdse design omhult de cilindrische doos en de glazen fles, waarvan de groene kleur herinnert aan de delicaatheid van het keramiek. Gemaakt van iriserend papier, verrast de verpakking, als een sterk gewaad, en nodigt uit tot dromen, in een intieme en ontroerende relatie met de persoon die ervoor kiest. De buitenste cilinder is verrijkt met een kleine gehaakte versiering, en de vorm doet denken aan de warmte en helderheid van de zon. Om de dop van de fles zit een magische scoubidou in kobaltblauwe en fluorescerend gele tinten, met een kleine gouden medaille, die kan worden omgevormd tot een armband, een enkelbandje, een gri-gri of zelfs een kleurrijke en glinsterende sleutelhanger.forte_forte loves Acqua di Parma" biedt ook de Discovery Set aan met de drie geuren Mirto di Panarea, Arancia di Capri en Fico di Amalfi, in flesjes van 12 ml. De set, met het forte_forte design, nodigt u uit om de authentieke essences van het Italiaanse Middellandse Zeegebied te ontdekken. En om thuis van dit ontwaken van de mediterrane natuur te genieten, wordt de geurkaars Mirto di Panarea een designobject op zich, met een glas waarop een caleidoscoop van bloemen en vlinders te zien is, die ook op de buitenverpakking te zien is. Het product zal vanaf begin mei verkrijgbaar zijn in de boetieks van forte_forte en acqua di parma, alsook in hun e-shops.

 

"forte_forte loves Acqua di Parma" is bovenal een ecologisch verantwoord product, in overeenstemming met het "Acqua di Parma Futura"-programma. Alle verpakkingen zijn gemaakt van kostbaar FSC-papier, een internationale certificering voor verantwoord bosbeheer wereldwijd, en de parfumfles, met een dop van gerecycled plastic, heeft een afneembare dispenser voor eenvoudige recycling. "forte_forte houdt van Acqua di Parma", een olfactorische droom die twee Italiaanse verhalen verenigt in een wervelwind van emoties.


Acqua Di Parma

Acqua di Parma is al meer dan honderd jaar een symbool van Italiaanse uitmuntendheid, vakmanschap en levensstijl. Het werd opgericht in 1916 met de beroemde COLONIA, het icoon van het Huis. De waarden van het bedrijf zijn gebaseerd op een passie voor schoonheid, aandacht voor details, sobere en heldere elegantie en de hedendaagse interpretatie van de Italiaanse stijl in al zijn authenticiteit. Het merk maakt sinds 2001 deel uit van de LVMH-groep. In de loop der jaren heeft het Huis zich geuit door de creatie van nieuwe Colonias en de collecties Barbiere, Le Nobili, Blu Mediterraneo, Signatures of the Sun en Home Collection. De Italiaanse stijl van Colonia en Blu Mediterraneo is aanwezig in de Hotel Line, aangeboden in de meest verfijnde hotels ter wereld, en gepresenteerd in verpakkingen van gerecycled plastic. Alle collecties worden in Italië geproduceerd en vervolgens gedistribueerd in Europa, Azië, de Verenigde Staten en het Midden-Oosten. Acqua di Parma promoot de Acqua di Parma Futura, wat betekent dat de onderneming een milieu- en sociaal beleid voert dat in overeenstemming is met de parameters van het LIFE-initiatief - LVMH Initiatives For the Environment. Acqua di Parma Futura heeft altijd haar inzet voor de natuur, kunst en cultuur van Italië gesystematiseerd en uitgebreid. Het milieu- en sociaal beleid van Acqua di Parma Futura richt zich op vijf gebieden: Producten, Mensen, Klimaat, Processen en Gemeenschap. Het is een globale visie die de Italiaanse levenskunst voor toekomstige generaties wil bewaren.


Forte_Forte

forte_forte wil de afstand tussen de kleren en de persoon die ze draagt verkleinen door emoties en sensaties centraal te stellen. emotionele authenticiteit is het karakter dat het project definieert, ontstaan uit de overeenkomst tussen een zus en een broer, giada en paolo forte. het verhaal begint in 2002 met een kleine collectie handgemaakte t-shirts. de broers en zussen forte, erfgenamen van een familietraditie, werken in veneto, een van de industriële regio's waar made in italy vorm kreeg en zijn identiteit verfijnde. vandaag worden de forte_forte collecties op internationaal niveau gewaardeerd, met name in italië, europa, de verenigde staten en japan. forte_forte is nog steeds in veneto gevestigd: de sentimentele, ambachtelijke en industriële banden met de streek zijn essentieel en geven vorm aan de identiteit van het bedrijf. de collectie is in de loop der jaren geëvolueerd. ze biedt nu een compleet voorstel dat de nadruk legt op het materiaal - met respect voor het karakter, de kleur en de zuivere vormen, om bij het lichaam te passen zonder het te beknotten. de lichte imperfecties zijn een teken van de oprechtheid en menselijkheid die de gecreëerde kleding kenmerken. het is een gemeenschappelijke identiteit die de forte_forte boetieks definieert die sinds 2018 open zijn, in milaan, parijs, londen, tokyo, madrid, rome, forte dei marmi, cannes en los angeles. een verhaal van emotionele ruimtes vol echo's en inspiraties, plekken die nooit opdringerig zijn, maar tegelijkertijd gastvrij en strelend.