Bijgewerkt op 5 januari 2023

Het is tijd voor actie!

Door Shana Devleschoudere
Deel op Delen op Linkedin
"Wij investeren in bedrijven die betrokken zijn bij de energietransitie. Wij behoren tot de leiders op het gebied van alternatief vermogensbeheer. Edouard Chatenoud - Algemeen directeur Benelux

"Wij investeren in bedrijven die betrokken zijn bij de energietransitie. Wij behoren tot de leiders op het gebied van alternatief vermogensbeheer. Edouard Chatenoud - Algemeen directeur Benelux

Deze week vervolgen we onze reeks over de toekomst van morgen, het hoofdthema van de nieuwe Next2Be-collectie, een spin-off van de tijdschriften LOBBY en L'EVENTAIL. En natuurlijk gaat de toekomst ook over het behoud van onze planeet... Het bedrijf dat we deze week voorstellen heeft dat begrepen!
Er zijn vele manieren om naar de toekomst te kijken, iedereen heeft er zijn eigen ideeën over. Als we een enquête zouden houden, zouden we evenveel verschillende visies hebben als er mensen ondervraagd zijn, die elk met hun eigen gevoeligheid antwoorden. Maar als er één punt is waarover iedereen het snel eens is, dan is het wel ecologie! De planeet lijdt, dat weten we nu, en het is tijd om te beseffen dat we recht op de muur afstevenen. En het is in ieders belang zich hiervan bewust te zijn.
Gelukkig komt een groeiend aantal ondernemers, overtuigd door deze urgentie, in actie. Onder hen is er één die ons vandaag interesseert: Tikehau Capital.
"Onze rol is het investeren in en financieren van KMO's. In dit verband hebben wij een divisie ontwikkeld voor bedrijven die betrokken zijn bij de energietransitie. Wij behoren tot de Europese leiders op het gebied van alternatief vermogensbeheer. En we zijn ervan overtuigd dat de combinatie van duurzame groei en financieel rendement de beste manier is om aanzienlijk kapitaal te mobiliseren en dus impact te hebben", zegt Edouard Chatenoud, hoofd van de Benelux-tak van het bedrijf. De onderneming heeft altijd gekozen voor een verantwoord beleid met criteria op het gebied van milieu, maatschappij en goed bestuur als kardinale beginselen. Toegegeven, hetzelfde kan niet gezegd worden van alle bedrijven die actief zijn in de financiële sector...
Maar wat Tikehau Capital ook succesvol maakt, is zijn vermogen om een langetermijnvisie te hebben. Hierover zegt Edouard Chatenoud: "Ondernemerschap zit in het DNA van Tikehau Capital. Onze Groep is jong en wendbaar. Het is deze gemoedstoestand die ons in staat stelt te innoveren. Tikehau Capital streeft ernaar te anticiperen op de trends van morgen om innovatieve en op maat gemaakte financieringsoplossingen te ontwikkelen om waarde te creëren en positieve verandering te versnellen. Een conditio sine qua non om de noodzakelijke overgangen te begeleiden".
Tenslotte, en opmerkelijk, hebben overtuigende cijfers en opgebouwde expertise zeker meegewogen in de beslissing van de Belgische overheid om het beheer van het Belgisch Herstelfonds (BRF) toe te vertrouwen aan Tikehau Capital Benelux. Voor de vermogensbeheerder is het de bedoeling directe steun te verlenen aan bedrijven die onder de covide crisis hebben geleden. Dit gebeurt voornamelijk door middel van leningen. Een hele uitdaging en een groot succes!
Wij bevestigen hier dat Tikehau Capital zijn plaats heeft tussen de bedrijven waarvoor "De toekomst is nu! En voor meer informatie over die laatste(www.tikehaucapital.com), en over vele anderen, allemaal even innovatief, ga naar Next2Be, de verzameling interviews met wijze CEO's (te koop in de boekhandel). Next2Be is de nieuwe referentie voor
De "consumenten acteurs" van morgen!
Geef toe, u vraagt zich af waar de naam Tikehau vandaan komt? Het is een atol in Frans-Polynesië. Als dat niet inspirerend is... en exotisch!