Bijgewerkt op 2 februari 2023

Het jaar van de selfmade!

Door Shana Devleschoudere
Deel op Delen op Linkedin
De uitreiking van de LOBBY AWARDS 2022 onthulde een groot aantal inspirerende en zorgzame leiders. Op de foto staat niet Ilham Kadri, Vrouw van het Jaar.

De uitreiking van de LOBBY AWARDS 2022 onthulde een groot aantal inspirerende en zorgzame leiders. Op de foto staat niet Ilham Kadri, Vrouw van het Jaar.

Deze vrijdag vervolgen we onze serie van vorige week over de recente LOBBY AWARDS ceremonie. En we zijn nog steeds in het gezelschap van de ceremoniemeester van dit niet te missen evenement op het gebied van inspirerend en welwillend leiderschap. Ik heb het over Thomas de Bergeyck zelf.
Flashback: vorige week onthulde uw LOBBY-nieuwsbrief de winnaars in vier categorieën. Ter herinnering: de vrouwelijke leider van het jaar is Ilham Kadri, terwijl aan de mannelijke kant de jury niet kon kiezen tussen Giles Daoust en Laurent Hublet, die dus op gelijke voet uitkwamen.
We vertelden u ook over de prijs voor Artistiek Leider, die ging naar de briljante Isabelle de Borchgrave . En tot slot ging de prijs voor Openbaring van het Jaar naar Sana Afouaiz. Maar de LOBBY AWARDS zijn in totaal 10 prijzen. Wie zijn de andere winnaars? We vertellen u er hieronder alles over, met het wijze commentaar van de eerder genoemde Thomas.
Laten we beginnen met een nieuwe prijs. Dit is het eerste jaar dat de LOBBY AWARDS een ESG-leider hebben genomineerd. "Governance, sociale en milieukwesties waren allemaal criteria die voor de LOBBY AWARDS aanleiding waren om een ESG Leader award voor te stellen. En Chuck de Liedekerke, de eigenaar van Soil Capital, won. Hij helpt boeren hun toekomst veilig te stellen door koolstof op te slaan in hun landbouwgrond voor een gezondere landbouw. Dit is een zeer belangrijke actie, aangezien de Covid-crisis ons de onvervangbare rol van de landbouwers in onze samenleving heeft laten zien. En we weten hoe moeilijk het werk is. Met deze prijs brengt de LOBBY AWARDS ook hulde aan deze hardwerkende landbouwers.
Nu een klassieker van de ceremonie, wordt de Tribute of the Year uitgereikt aan Luc Tayart. "Hij staat al 27 jaar in dienst van de Koning Boudewijnstichting, een "atlas" van de filantropie die vandaag anderhalf miljard euro aan eigen vermogen genereert. Hij draagt de teugels over, maar zal zijn deskundigheid in dienst van het algemeen belang voortzetten. Een dergelijk lang leven was de moeite waard voor deze selfmade man die toevertrouwt: "Je moet een beetje naïef zijn in dit soort werk, dus de tijd was gekomen voor mij.
"Brussel kan er ook prat op gaan dat het enkele geweldige selfmade mensen op zijn grondgebied heeft: Thibaud Elzière en Quentin Nickmans helpen met efounders dromers om hun startups te realiseren. Maar van alleen zijn is geen sprake: ondernemen is samenwerken. Deze ongelooflijke 3.0 bazen lanceren twee nieuwe startup studio's in 2023. Zij zijn onze leiders van de economie", vervolgt onze gesprekspartner voor wie het "self-made" echt het handelsmerk is van de Leaders van dit jaar: "Omdat zij geloofden in hun krachten en capaciteiten, maar ook omdat zij twijfelden, hebben deze mannen en vrouwen die wij hebben uitgekozen om te eren, bewezen dat zij "self-made" zijn. Hun primaire bron zit niet in hun zakken. Het zit in hen. Noem het wat je wilt: geloof, optimisme. Of gewoon moed?
Brussel altijd met... de Brusselse Leider van het Jaar 2022. Dit is allemaal heel logisch. Onverwacht is het Bruno Pani, de man die zoveel artiesten en prestigieuze evenementen heeft geleid voordat hij alle risico's nam om een oude dame in de verdrukking te brengen. Met hem werd de Cercle de Lorraine DeMerode. Een sociale club die een bepaalde wereld wil veranderen. Utopisch, Bruno Pani?
Nee, optimistisch!"
Wallonië is niet vergeten: "Met de durf van Luc Petit, een ongelooflijk genie in de organisatie van evenementen, die honderdduizenden toeschouwers over de hele wereld heeft laten dromen".
Tot slot gaat onze Buzz van het Jaar naar het ongeëvenaarde Stromae. In 2022 heeft de maestro opnieuw een meesterzet gedaan door "een van de heilige journalistieke codes van het interview te kapen en er een promotiemiddel voor het 8-uur journaal van Tf1 van te maken".
Het hele LOBBY AWARDS team feliciteert de winnaars van harte. Mogen deze inspirerende en zorgzame leiders ons de weg blijven wijzen!
En over Inspirerend Leiderschap gesproken, als u het interview met de sponsor van de LOBBY AWARDS 2022, onze premier Alexander De Croo, HIER wilt lezen.
Ondertussen kunt u meer en beter te weten komen over het Leiderschap dat ons motiveert door HIER het nieuwste LOBBY magazine te lezen .