Bijgewerkt op 2 maart 2023

Op het menu: authenticiteit en nederigheid!

Door Shana Devleschoudere
Deel op Delen op Linkedin
"Awards en erkenningen zijn belangrijker dan sommigen denken. Ze zetten uitzonderlijke mensen in de schijnwerpers. - Michel Croisé, voorzitter van Sodexo Belgium Luxembourg, Sponsor van de LOBBY AWARDS Economic Leader Award.

"Awards en erkenningen zijn belangrijker dan sommigen denken. Ze zetten uitzonderlijke mensen in de schijnwerpers. - Michel Croisé, voorzitter van Sodexo Belgium Luxembourg, Sponsor van de LOBBY AWARDS Economic Leader Award.

Deze week vervolgen we onze wandeling door de LOBBY AWARDS ceremonie, met een focus op de Economic Leader die onze jury heeft opgedragen... en zijn beschermheer.
Zoals we in eerdere weken schreven, werd deze prijs toegekend aan Thibaud Elzière en Quentin Nickmans die "met eFounders dromers helpen om hun start-up te verwezenlijken", zoals Thomas de Bergeyck, de gastheer van de ceremonie, het zo treffend uitdrukte.
Omdat elke prijs een beschermheer heeft, moest er een zijn die deze zeer begeerde prijs waardig is. Het werd dus Michel Croisé, met een CV zo lang als de arm... dat voor zich spreekt. Oordeel zelf: voorzitter van Sodexo België-Luxemburg, lid van het directiecomité van Actiris, strategisch comité van het VBO en lid van de raad van bestuur van Partena Professional, BECI en Comeos. Hij is voorzitter van de Europese en Belgische federaties van cateringbedrijven en actief lid van "2030", een groep leiders die zich inzetten voor duurzaamheid!
Als beschermheer van een prestigieuze LOBBY AWARD mocht hij de prijs uitreiken aan bovengenoemde winnaars en wij maakten van de gelegenheid gebruik om een praatje met hem te maken. Een gesprek met zo'n succesvol man kan alleen maar verrijkend zijn.
Michel Croisé maakt van meet af aan duidelijk dat hij deze rol niet lichtvaardig heeft aanvaard:
"De afgelopen jaren zijn de sectoren foodservice en facilities het zwaarst getroffen. Sodexo, de marktleider, heeft enorme uitdagingen moeten aangaan. Het zijn deze uitzonderlijke omstandigheden die mij ertoe hebben aangezet de LOBBY AWARD voor Economic Leader te aanvaarden.
Wat ons in dit stadium bijzonder interessant leek, was precies hoe onze geïnterviewde een leider ziet. Hij is een leider en werkt elke dag met anderen: "Dat geldt natuurlijk voor alle sectoren, maar vooral de economische structuur heeft inspirerende leiders nodig om zich vandaag de dag te herpakken. Leiderschap kan niet worden verordonneerd, leiders worden als zodanig erkend. Meer dan ooit vereist economisch, politiek en mediaal leiderschap voorbeeldig gedrag op alle niveaus, zonder compromissen. De "deugdzame", inspirerende leiders die we zo hard nodig hebben zijn degenen die ons doen dromen, op alle niveaus. Zij zijn het die ervoor zorgen dat wij een voorbeeld aan hen willen nemen, omdat de kloof met de instellingen nog groter wordt. Dit vereist authenticiteit en nederigheid. Zou Michel Croisé niet een beetje optimistisch zijn... om niet te zeggen... utopisch?
Terwijl sommigen denken dat deze prijzen zinloos zijn en meer dienen om het ego van de winnaars te strelen dan iets anders, is het hoofd van Sodexo het daar niet mee eens: "Awards en erkenningsceremonies zijn belangrijker dan sommigen misschien denken. Ze zetten uitzonderlijke mensen in de schijnwerpers. Het is een geweldige manier om erkenning te tonen voor goed werk. Maar meer dan een erkenning van de verdienste is het een herinnering aan de plichten van voorbeeldigheid en het aansturen van verandering. Het is dus eerder een last die vraagt om het nemen van risico's om de lijnen te verzetten. Deze risico's zijn vaak de bron van zoveel persoonlijke voldoening "wanneer je terugkijkt en ziet dat je meer successen dan mislukkingen hebt gehad" (om de oprichter van Sodexo, Pierre Bellon, te parafraseren). Dit vereist vooral dat je de leider van je leven bent en doet waar je van houdt en van droomt! Dit is de basis van invloed en overtuiging.
Bij LOBBY, dat zorgzaam en inspirerend leiderschap cultiveert, hadden we het niet beter kunnen zeggen. En daarom organiseren we elk jaar de LOBBY AWARDS. Altijd met inzet, motivatie en passie.
Als u meer wilt weten over Michel Croisé en zijn rol als kapitein aan boord van het Sodexo-schip, ga dan naar de page-turner van de laatste LOBBY, HIER, op pagina 89.
En over doen wat we dromen gesproken, laten we dit weekend leren genieten van de sensaties van deze laatste dagen van de winter, voordat de lente ons het geschenk geeft van een heldere en veelbelovende vernieuwing!