Gepubliceerd op 20 maart 2023

De nieuwe Amperzand Veilingen!

Door Shana Devleschoudere
Deel op Delen op Linkedin

Amperzand Auctions presenteert met trots haar nieuwe online veiling. De veiling loopt tot en met donderdag 23 maart! 

De meeste flessen komen uit vier grote collecties en er zijn weer enkele uitzonderlijke wijnen te vinden.
De verkoop begint met een selectie Bordeaux-wijnen. Verschillende originele Premier Grand Cru Classé houten kisten zijn beschikbaar, evenals kisten en flessen van Angelus; Ausone; Montrose; Leoville Las Cases; Mouton Rothschild; Lafite Rothschild; Latour; Lynch-Bages; Haut Brion; La Fleur-Petrus; Petrus; Le Pin.
Een van de hoogtepunten van de verkoop is een mooie selectie Champagne Salon 'S' de Mesnil (alle flessen uit dezelfde kelder). Er is een Salon collection box met 2 flessen van elk oogstjaar 2004/2006/2007 + 1 magnum van 2008; maar ook flessen en magnums van Salon 'S de Mesnil' 1996 en 2007 en diverse flessen Dom Perignon, Selosse en Prevost.
De Bourgogne steelt opnieuw de show in deze veiling met 360 lots van de grootste domeinen: Comtes Lafon; Dauvissat; Pierre-Yves Colin-Morey; Arnaud Ente; Domaine Bizot; Hubert Lamy; Arnoux-Lachaux; Charles Lachaux; Cathiard; Comte Liger-Belair; Meo-Camuzet; Cécile Tremblay; Georges Roumier; Prieuré Roch; Anne Gros; Rouget; Bachelet; Mugneret-Gibourg; Trapet; Armand Rousseau; en nog veel meer. In de rest van Frankrijk vindt u flessen van Clos Rougeard; Puffeney; Ganevat; Guigal;...
U vindt in deze veiling ook uitstekende Rieslings van de producenten Wittmann en FX Pichler. Jonge Italiaanse wijnen volgen met flessen van Giacomo Conterno, Canonica, Giuseppe Rinaldi en Montevertine. Een ander hoogtepunt van de veiling zijn ongetwijfeld de zes verzamelkisten van Sine Qua Non en de 12 magnums van Saxum. De verkoop wordt afgesloten met 390 flessen zeldzame en oude Piemonte wijnen uit een oude kelder in Turijn. Bekijk zeker deze selectie flessen van Borgogno, Aldo Conterno, Giacomo Conterno, Produttori del Barbaresco en Francesco Rinaldi!


Over Amperzand Veilingen 

Net als de grootste veilinghuizen heeft Ampersand Wine Auctions zich gespecialiseerd in de verkoop van wijnen. Dit is een investering die steeds populairder wordt bij verzamelaars, maar ook bij particulieren die het als een veilige investering zien.
In 2018 besloot Jochen De Vylder, die gepassioneerd is door goede wijn, na jaren als zelfstandig adviseur te hebben gewerkt voor verschillende internationale veilinghuizen, een gespecialiseerd veilinghuis op te richten. Met een focus op herkomst en kwaliteit, en het bieden van een hoog niveau van klantenservice, werd Ampersand Wine Auction geboren.
De nadruk ligt hier op onderzoek en op het aanbieden van wijnen uit de collecties van gepassioneerde wijnliefhebbers. "Elk van de aangeboden collecties heeft zijn eigen geschiedenis en daarom is het interessant om die te delen", legt Jochen De Vylder uit. "Het doel is de best mogelijke garantie te bieden voor de wijnen die tijdens onze verkoop worden gepresenteerd.
Uitgaande van het principe dat de inhoud belangrijker is dan het etiket, heeft Ampersand ervoor gekozen alleen wijnen te veilen uit vooraf gecontroleerde en gecontroleerde kelders. Hier klopt de geschiedenis van elke fles. Er hoeft dus niet gezocht te worden naar wijnen waarvan de herkomst niet gecontroleerd is! Het huis werkt daarom samen met het grootste Franse online veilingplatform, Drouot, en sluit zich daarmee aan bij duizenden wijnliefhebbers uit de hele wereld.
Ampersand Wijnveilingen is een van de weinige veilinghuizen in de Benelux die geen commissie vraagt aan de verkoper en de wijnen gratis ophaalt. U betaalt als verkoper geen kosten aan het veilinghuis en de veilingprijs is de uiteindelijke prijs die u ontvangt.