Bijgewerkt op 27 juli 2023

CARLOS ALCARAZ GEKROOND TOT WIMBLEDON KAMPIOEN!

Door Shana Devleschoudere
Deel op Delen op Linkedin

De 136e Wimbledon Championships culmineerde in een spannende finale waarin Rolex Testimonee Carlos Alcaraz zijn eerste Wimbledon-titel won en de tweede Grand Slam®-kroon in het enkelspel van zijn carrière veiligstelde.

Na twee weken van opwindend tennis leverde de langverwachte finale een buitengewone ontmoeting op. Na een wedstrijd van 4 uur en 42 minuten trok de jonge Spanjaard uiteindelijk in vijf adembenemende sets aan het langste eind.

De nummer één van de wereld, die vorig jaar op de US Open zijn eerste Grand Slam-titel won, speelde pas in zijn vierde grastoernooi en liet tijdens de twee tennisweken op SW19 elk aspect van zijn wonderbaarlijke talent zien. Met deze overwinning wordt Alcaraz de op twee na jongste man die de Wimbledon-titel wint in het Open-tijdperk. Zijn tegenstander had de kans om de laatste set op 5-5 gelijk te maken, maar Alcaraz bleef kalm onder druk en serveerde naar de overwinning, waardoor hij een historische overwinning boekte en de weg vrijmaakte voor de nieuwe generatie jonge spelers die het circuit opkomen.