Bijgewerkt op 22 februari 2024

Alfa Romeo onthult de speciale serie Tributo Italiano

Door High Level Communication
Deel op Delen op Linkedin

Alfa Romeo viert zijn roots met de lancering van de wereldwijde speciale serie Tributo Italiano, een ware liefdesverklaring aan het Italiaanse vakmanschap en het sportieve erfgoed van het merk. Deze exclusieve editie is verkrijgbaar voor de modellen Giulia, Stelvio en Tonale en belichaamt de essentie van Italiaanse elegantie en prestaties.

De belangrijkste kenmerken van de Tributo Italiano serie, die voortvloeien uit de styling en esthetische taal die de drie modellen delen, zijn een tweekleurige livery met een zwart dak, een body-color tuimelpaneelkit, Italiaanse vlaggen op de achteruitkijkspiegels en verfijnde aanpassingen aan het interieur. Dit alles weerspiegelt een ongeëvenaarde aandacht voor detail, gekoppeld aan een constante zoektocht naar de hoogste kwaliteit. Om precies te zijn onderscheiden de Giulia, Stelvio en Tonale Tributo Italiano zich door hun exclusiviteit, alleen verkrijgbaar in de drie emblematische kleuren van de Italiaanse vlag (Alfa Red, Montreal Green en Alfa White) in combinatie met een zwart dak, dat als een zonnedak kan worden geopend, tegen een optionele meerprijs voor de Tonale. Het opvallende radiatorrooster, de lichtmetalen velgen en de rode Brembo remklauwen onderstrepen het sportieve karakter van deze speciale serie.

De Tributo Italiano serie onderscheidt zich ook door zijn sportieve interieur. Zwart geperforeerde lederen stoelen met rode accenten en het exclusieve Tributo Italiano logo zorgen voor een dynamische ambiance. Rode stiksels sieren het dashboard, de stoelen en de deurpanelen, terwijl de Tonale is voorzien van een 'carbon design' dashboard met het Alfa Romeo-logo, sfeerverlichting en aluminium dorpelpanelen.

Binnenin een Tributo Italiano is comfort troef dankzij dual-zone airconditioning, een verwarmd stuurwiel en aluminium schakelpaddels. De sfeerverlichting zorgt voor een aangename ambiance, terwijl het geavanceerde infotainmentsysteem en het hoogwaardige Harman Kardon-audiosysteem met 14 luidsprekers voor een uitzonderlijke geluidservaring zorgen. Geventileerde en verwarmde voorstoelen dragen bij aan de luxe, terwijl de handsfree elektrische achterklep, standaard op de Stelvio en Tonale, het inladen van bagage gemakkelijk maakt.

Onder de motorkap bieden de Giulia en Stelvio Tributo Italiano krachtige motoren, terwijl de Tonale innovatieve hybride-opties biedt die prestaties en brandstofefficiëntie combineren.

Alfa Romeo koos Matera, een van de oudste steden ter wereld, als suggestieve achtergrond voor de opnamen van de speciale serie Tributo Italiano. De hoofdstad van de Italiaanse regio Basilicata, die beroemd is om zijn troglodietenwoningen, de Sassi, en sinds 1993 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, is een stad op het kruispunt van verleden en toekomst. De stad staat symbool voor de samenvloeiing van traditie en innovatie en weerspiegelt perfect de essentie van Alfa Romeo: een merk met een roemrijk verleden dat vandaag de dag de geschiedenis schrijft van de sportiviteit van de 21e eeuw.

De Tributo Italiano speciale serie belichaamt dan ook als geen ander de uitmuntendheid van het merk - onberispelijke gewichtsbalans, rijdynamiek van topniveau, technologische oplossingen en toonaangevende motoren - en de bewust tijdloze esthetische allure die Alfa Romeo's design kenmerkt.

www.alfaromeo.be