In 2021 vierde Bernard-Massard zijn honderdste verjaardag en voor ons was dat een gelegenheid om terug te blikken op een eeuw geschiedenis en vooruitgang. Dit familiebedrijf, dat in 1921 werd opgericht door Jean Bernard-Massard en nu wordt geleid door de familie Clasen, heeft de decennia met succes doorstaan door traditie en ruimdenkendheid te combineren. Het bedrijf, dat altijd gericht was op expertise,investeringen en modernisering, is de crises van de vorige eeuw te boven gekomen en heeft zich in de jaren 90 opengesteld voor de internationale markt. Vandaag de dag is Bernard-Massard bekend in Luxemburg en exporteert het naar meer dan 20 landen. Het bedrijf wil zich nog meer inzetten voor duurzame ontwikkeling en onderstreept zijn gehechtheid aan het behoud van de natuur, dat centraal staat in zijn activiteiten.
Tijdens het eeuwfeest werd ook de Cuvée 1921 – Crémant de Luxembourg onthuld, waarin alle expertise van het huis is belichaamd en die wordt gepresenteerd in een elegante fles met een etiket dat is ontworpen door de Luxemburgse kunstenares Anne Mélan. Deze eersteklas cuvée wordt gemaakt van druiven die groeien op de beste percelen van het huis en rijpt drie jaar in de kelders. Deze uitzonderlijke crémant is een blend van Chardonnay, Pinot Noir, Riesling, Pinot Blanc en Pinot Gris.
een gouden kleur met kristallijne accenten, een fijne, overvloedige bruis en een krachtige neus die zowel elegant als complex is. In de mond prikkelen aroma’s van wit fruit, appel, peer, wijnperzik en amandel het gehemelte, gevolgd door een zeer frisse afdronk, onderstreept door een aangenaam zuurtje. Al met al een spannende proefervaring!
Respect voor de natuur
Respect voor de natuur is een van de kernwaarden van Bernard-Massard. Met dit in gedachten hebben ze hun eerste biologische cuvée gecreëerd, Organic, gemaakt van een strenge selectiebiologisch geteelde druiven. Gemaakt van chardonnay, pinot blanc, riesling en pinot noir druiven, heeft de cuvée twee jaar gerijpt in de kelders om de wijn zijn aroma’s volledig tot uiting te laten komen, met een delicate bubbel. Met zijn gouden kleur en fijne, regelmatige gisting zal hij je zeker weten te boeien. De zeer zuivere neus combineert aroma’s van wijnperziken, gouden appels, peren en aangename bloementonen, die je aanmoedigen om verder te gaan met proeven. In de mond is hij heerlijk, met toetsen van wit fruit en frisheid, ondersteund door een fijne afdronk met een bijna bloemige vinositeit.
Gedistribueerd door VASCO in België E-shop partner:www.e-wines.be www.bernard-massard.lu