Maison D. : Onverslaanbare prijs-kwaliteitverhouding

Maison D. : Onverslaanbare prijs-kwaliteitverhouding

Door Thibault Balthazar

Dit jaar neemt Playgolf je mee op een tocht langs de “grandes maisons” van België. Lokale instellingen die je, dankzij hun liefde voor de keuken, binnenlaten in het paleis van de gastronomie. Van golfclub tot vork, voor deze editie gingen we naar Renaix, naar het huis van chef Didier Bourdeaux.

Maison D. is het verhaal van een koppel met een passie voor koken, dat in 2012 een gastronomisch restaurant opende. Delfine, die verantwoordelijk is voor de bediening, verwelkomt je met een warme glimlach, terwijl Didier in de keuken – die we kunnen zien vanuit de grote zaal van het restaurant, dankzij een groot raam – de gerechten bereidt met zijn drie koks.

Delfine en Didier, die het label “Jeunes Restaurateurs” hebben, bieden een lijst van 350 wijnen uit de hele wereld, waarvan sommige weinig bekend zijn.

Bij mooi weer kunnen aperitieven en maaltijden op het terras worden geserveerd. Maar het moderne interieur van het restaurant, dat onlangs is gerenoveerd, biedt ook een aangename omgeving voor een gastronomisch etablissement dat een onverslaanbare prijs-kwaliteitverhouding in de regio belooft. “Toen ik begon, zeiden verschillende collega’s tegen me dat ik mijn prijzen nooit zou kunnen handhaven. 12 jaar later denk ik dat we geslaagd zijn in onze gok,” zegt de jonge chef-kok van in de veertig.

Of je nu van de golfbanen van Oudenaarde, Enghien of Waregem komt… of nog iets verder weg, van Koninklijk Henegouwen of Koninklijk Latem, Maison D. verwelkomt je 5 dagen per week voor een degustatie die de producten van de streek in de kijker zet .“Onze asperges, als ze in het seizoen zijn, komen van een boerderij uit Doornik. Onze scharrelkippen worden zorgvuldig gekweekt door een kleine lokale producent. We bewerken de hele kip, tot en met het karkas, dat we in de saus verwerken.

Een steeds wisselend menu

Na gewerkt te hebben bij De Karmeliet(3 sterren in Brugge) en Château du Mylord (2 sterren in Ellezelles), is chef Bourdeaux voortdurend op zoek naar harmonie in zijn gerechten en aarzelt nooit om creatief te zijn. “We veranderen onze zeer succesvolle lunchkaart om de twee weken. Dankzij de feedback die we van onze klanten krijgen, kunnen we onze beste ideeën verfijnen , die vervolgens ook ’s avonds in de praktijk worden gebracht.

Of het nu gaat om een heerlijke zalmforel of heek gekruid met een botersaus, in de keuken van chef-kok Bourdeaux zijn er geen trucjes. “Alles op het bord moet iets extra’s toevoegen“. Maar een van de troeven van deze chef, wiens ouders bakkers waren, is ook zijn vaardigheid als patissier, met een smeltende speculaas madeleine die je smaakpapillen doet watertanden. Kortom, een prachtige ontdekking voor een prijs die net zo zoet is als de mignardises die worden aangeboden. Reken op €90,5 voor het Grand D. menu met wijn.

1707 2560 High Level Communications

Abonnez-vous !

Abonnez-vous à l’un de nos magazines ou à l’une de nos newsletters.

Zoek naar een artikel
Privacyvoorkeuren

Wanneer u onze website bezoekt, kan deze via uw browser informatie opslaan van specifieke diensten, meestal in de vorm van cookies. Hier kunt u uw privacyvoorkeuren wijzigen. Houd er rekening mee dat het blokkeren van bepaalde soorten cookies van invloed kan zijn op uw ervaring van onze website en de diensten die wij kunnen aanbieden.

Door verder te surfen op deze site aanvaardt u het gebruik van cookies. Deze zorgen voor de goede werking van onze diensten.