Als echte levensgenieter laat de golfer aan het einde van een ronde zijn golfclubs graag achter voor een vorkje. Sommige daarvan liggen op een steenworp afstand van Belgische golfclubs. Dat is het geval bij Mona Lisa, in Yvoir, in de buurt van Rougemont en Falnuée, gerund door chef-kok Emanuele Indorato en zijn vrouw Rosa.
Het begon allemaal in 2017, aan de oevers van de Maas. Het was de plek die Emanuele en Rosa hadden uitgekozen om Mona Lisa te openen, een traditioneel Italiaans restaurant met een familiekeuken op basis van de grote trans-Alpijnse klassiekers, in een warm en authentiek kader. We kozen dit dorp Yvoir bij toeval,” zegt Emanuele Indorato, die naar België verhuisde toen hij net 18 was. Toen we onze eigen zaak wilden openen, kreeg ik de kans om het gebouw dat we nu bewonen over te nemen en zo begon ons avontuur in de horeca.

Emanuele in de keuken, Rosa aan tafel… het stel weet waar ze aan toe zijn. Maar een jaar geleden nam Mona Lisa een nieuwe wending. Het wilde zijn Siciliaanse wortels behouden, maar nu de grote klassiekers van de Italiaanse gastronomie aanbieden in een meer eigentijdse en verfijnde versie. Het is een keuken van emoties, rechtstreeks geïnspireerd door mijn jeugd aan de zijde van mijn nonna. Met elk gerecht probeer ik mijn herinneringen en de sensaties van die kostbare momenten over te brengen “, legt de Italiaanse chef uit, die in enkele van de beste 4- en 5-sterrenhotels in Zuid-Italië heeft gewerkt.
Familiewaarden
Van cannoli met pistachenoten uit de regio tot arancini, Mona Lisa is de perfecte plek om te genieten van een heerlijke maaltijd in een vriendelijke, ongedwongen sfeer. En dat alles vergezeld van de geweldige wijnen uit Piemonte, Sicilië en Apulië. “We hebben grote familiewaarden en het is echt de identiteit van ons restaurant die we willen doorgeven aan onze klanten als ze ons komen bezoeken.”
Met 26 couverts ’s avonds en een menu variërend van €54 voor een 3-gangenmenu tot €75 voor een 5-gangenmenu is een bezoek aan Bella Italia gegarandeerd. Zelfs de naam van het etablissement herinnert ons hieraan. “Da Vinci’s Mona Lisa is wereldwijd bekend. Iedereen weet dat ze Italiaans is. Het is dus een referentie die alle liefhebbers van de Azzurri keukenzal aanspreken”, zegt Emanuele Indorato.
Hier komt de olijfolie rechtstreeks van de olijfbomen op het land van de familie. Het echtpaar heeft hun gouden vloeistof ‘Aurora’ genoemd, dezelfde naam als hun jonge dochter, die in de komende weken een broertje zal verwelkomen. Nog een bewijs dat bij Mona Lisa, familie een centrale rol speelt…
Door Thibault Balthazar
