Bijgewerkt op 8 november 2022

Droom in kleur!

Door Shana Devleschoudere
Deel op Delen op Linkedin

CASAROSE, nog een dag in het paradijs...


De geest 

Misschien dacht u alles al gezien te hebben van de Côte d'Azur, een van de favoriete plaatsen van toeristen uit de hele wereld en ongetwijfeld een van de meest gefantaseerde. Paleizen, charmante herbergen, pensions, adressen met en zonder sterren. Doorspekt met charme, nieuwigheden en positieve energie, maakt CASAROSE deel uit van deze nieuwe trend van feelgood hotels, tussen een badplaats, een design boutique-hotel en een plaats van leven die tegelijkertijd vrijetijdsbesteding, een uitwisselingsplaats voor bedrijven en een trendy bar-lounge-restaurant zou zijn. En ook een etalage voor lokale kunsten en ambachten die up-to-date zijn gebracht.

Jean-Christophe Larose (CEO van Groupe Cardinal) wilde een atypische plek waar ontspanning voor het gezin, sport en, voor bedrijven, de ontvangst van hun klanten centraal staan. Service, welwillendheid en gezelligheid zijn hier de kardinale waarden.

Er is iets vrolijks aan CASAROSE, dat losjes is gebaseerd op de elegante ongedwongenheid van het iconische Beverly Hills Hotel aan Sunset Boulevard in LA. Tenzij je kijkt naar North Palm Canyon Drive in Palm Springs in de jaren '60.

Tussen de golfbanen en tenniswedstrijden door loungen we bij een zwembad met blauwe lagune en 's avonds vieren we de nacht met muziek en een cocktail in de hand... Er zijn een paar decennia verstreken en de feestelijke casual chic sfeer werkt nog steeds. Niets regressiefs aan, alleen het verlangen naar een gemoderniseerde vintage droom.

Het idee

Een mix van de retro Californische stijl met de huidige codes van het Franse hotelwezen, geïnspireerd door de locatie, de Franse Rivièra. Luxe? Natuurlijk is het aanwezig in dit 21e eeuwse 4-sterren hotel. Maar het wordt geleefd zonder opzichtigheid, chique en koel, zowel binnen als buiten.

CASAROSE is een intiem adres. Het is een hotel op mensenmaat met 56 kamers en suites, alle met terras, waaronder 32 kamers van 24 m2 en 8 Familiekamers met een extra bed. Plus 6 Junior Suites van 33 m2 en 10 Suites van 36 m2. De bar/lounge en het restaurant van het hotel (met lokale producten) hebben als doel een must-see in de regio te worden.

De plaats 

Gelegen in de mythische baai van Cannes, aan de rand van de Golf van Napoule en zijn fijne zandstranden, halverwege Monaco en Saint-Tropez, tegenover de Lérins-eilanden. Vlakbij: de dorpen Mougins, Grasse en zijn parfums, Biot en zijn glaswerk, Vallauris en zijn keramiek, Saint-Paul-de-Vence, Juan-les-Pins en natuurlijk de stad Cannes met zijn wereldberoemde Festival en evenementen. En in het achterland het Massif de L'Estérel, het Massif du Tanneron en de Mont San Peyre. Een bevoorrechte plek die natuur, cultuur en nietsdoen, landsporten en meerdere watersporten combineert.

Hotel CASAROSE ligt in de stad Mandelieu-la-Napoule, bekend om zijn sport- en natuurwaarden. Het staat op de plaats van het voormalige Golf Park Hotel en ligt in een prachtig aangelegde tuin naast de beroemde Old Course van Cannes-Mandelieu, de mooiste baan van de regio. Het ligt op 25 minuten van de luchthaven Nice-Côte-d'Azur. Een ander voordeel: het hotel ligt aan de oevers van de Siagne, een brede bevaarbare rivier die langs de tuin loopt en uitmondt in de Middellandse Zee, met een pontonbrug die in 2022 zal worden gebouwd. De stranden van Cannes en Mandelieu-La Napoule liggen op slechts 400 meter afstand.

En niet te vergeten: 300 dagen zon per jaar!

Het team van CASAROSE wil korte circuits bevorderen en werkt daarbij vooral samen met lokale actoren - vissers, tuinders, bloemisten, wijn- en olijfolieproducenten. Het hotel wil ook kunst en cultuur centraal stellen en het intense culturele leven van het achterland weerspiegelen met kunstenaars uit de regio. Wij zullen onze gasten ook graag de weg wijzen en de beste adressen aanwijzen. Van Théoule en zijn mythische rode rotsbaaien tot de mooiste golfbanen, kunstgalerijen en andere te ontdekken bezienswaardigheden. En we bieden onze gasten de mogelijkheid om fietsen en elektrische auto's te huren om zich vlot te verplaatsen.

Architectuur en decoratie

De architecten Laurent Boggio (BBC Architects) en Eric Boyer (le Byr Studio) wilden de algemene structuur van het voormalige Golf Park Hotel en enkele oude elementen van de architectuur behouden, terwijl de bestaande gebouwen volledig werden gerenoveerd. Zo werden ze aangepast aan de meest veeleisende huidige normen op het gebied van comfort, hygiëne, veiligheid en milieuvriendelijkheid met het oog op een optimaal energieverbruik.

Het is een wit gebouw met vele kleurrijke loggia terrassen, cocooned corners, patio's en semi-overdekte doorgangen. Een zeer verzorgde, luchtige en schaduwrijke plek, kortom bijzonder aangenaam om in te wonen. Zelfs en vooral in de zomer.

De decoratie werd ontworpen door François Dumas (Atelier 55). Hij geeft de voorkeur aan kleur, licht en design van vandaag en gisteren. Een decor dat vrij geïnspireerd is op de libertaire en energieke geest van de jaren 60 en 70 aan de Californische kust of de Franse Rivièra. Wij houden van deze mix van moderniteit en vintage elegantie, geaccentueerd door het hergebruik van het originele meubilair van het gerenoveerde hotel en door hedendaagse meubels die speciaal voor het pand zijn gemaakt, gemengd met stukken van ontwerpers uit de jaren 50 en 60 en creaties van lokale ambachtslieden, zoals keramiek uit Vallauris en glaswerk uit Biot, die het culturele erfgoed van de regio benadrukken.

Elke kamer of suite is beschikbaar in zure pastelkleuren. In elke kamer worden dezelfde kleuren gebruikt, zelfs op de muren van het loggia-terras. Citroengeel, laguneblauw, fuchsiaroze, mechanisch oranje, grasgroen. Tegen een achtergrond van gepixelde XXL lifestyle foto's, Daniel Buren-stijl muurstrepen, gezandstraalde vloeren, gekleurde betonnen schermen en echte reuzencactussen in potten. In de tuin en bij het zwembad houten meubilair en meubilair van het type Matégot in wit geperforeerd metaal, typisch voor de Côte d'Azur.

Van deze vrijheid gaat een gekke charme uit...

Meer informatie op hun website ...