Bijgewerkt op 8 november 2022

Betoverende tussenstop op de Seychellen

Door Shana Devleschoudere
Deel op Delen op Linkedin

Turquoise water zover het oog reikt, de geur van het omringende regenwoud en een intieme, ongerepte omgeving voor een droomavontuur... Dit is wat jong en oud te wachten staat bij Club Med Seychellen op het eiland Sainte-Anne. 

Op 15 minuten varen van het eiland Mahé en de internationale luchthaven, ontdekt u een ware oase van rust en welzijn in harmonie met de Indische Oceaan.

Dit unieke hotel, het tweede Exclusive Collection resort op het Afrikaanse continent, ligt in een klein paradijs van 220 hectare in het hart van de Seychellen-archipel, in een beschermd reservaat.

Door de overname van een bestaand hotel van de groep New Mauritius Hotels, die ongeveer 70 miljoen euro had geïnvesteerd in de herstructurering ervan, wijkt Club Med niet af van zijn slogan "in harmonie samenleven en nieuwe energie opdoen in een ongerepte natuurlijke omgeving". Met de opening van het Clubdorp zijn namelijk bijna 400 directe arbeidsplaatsen gecreëerd en dankzij het programma "Happy to Care" maatregelen genomen ten behoeve van duurzame ontwikkeling.

Een idyllisch intermezzo 

Guillaume Gauthier, de architect van het project, heeft elke ruimte ontworpen met "Robinson chic" elementen die samenkomen in een moderne sfeer die elegantie en ontspanning combineert.

Intiem en behouden, het Resort brengt de weelderige natuur van het landschap in de ruimte, prikkelt de nieuwsgierigheid en het verlangen om te ontsnappen.

Hier herinneren ruw hout, lokale ambachten en tropische motieven voortdurend aan de schoonheid van de Seychellen. Omgeven door gepolijste rotsen in verschillende tinten graniet en weelderige heuvels is het resort een paradijs voor iedereen. Gezinnen kunnen genieten van speciale accommodatie en een hoogwaardige ervaring die speciaal voor hen is ontworpen, terwijl ze kunnen profiteren van specifiek toezicht voor hun kinderen vanaf 2 jaar.

Vriendengroepen en koppels kunnen zich ontspannen in de Zen-ruimte met het rustige zwembad, dat alleen toegankelijk is voor volwassenen, om zich te herbronnen in een intieme en beschermde omgeving.

Gastronomische reis met de voeten in het zand  

Met zijn twee restaurants nodigt Club Med Seychellen zijn gasten uit om nieuwe culinaire ervaringen te ontdekken, in een formule die de hele dag doorloopt, van 7 uur 's ochtends tot middernacht. Het hoofdrestaurant, Turtle Cove, biedt 3 verschillende sferen die verwijzen naar de 3 milieus van de schildpadden die op het eiland veel voorkomen: de jungle, het strand en de zee. Open naar het zwembad, met de oceaan op de achtergrond, biedt het een keuken in Creoolse stijl, maar ook de grote klassiekers van de internationale gastronomie. Verschillende hoeken doorkruisen de ruimte en vieren het culinaire erfgoed van het eiland, met speciale aandacht voor Azië en India.

In het hart van de Zen-zone, tussen het zwembad en het witte zandstrand, biedt de Reef Beach Lounge een menu met Creoolse specialiteiten. Gasten kunnen ook de hele dag hun dorst lessen in een van de drie bars van het resort: de hoofdbar, Monkey Tales, bij het zwembad en het theaterpodium, waar kleine lounges en hangende fauteuils ook voor een gezellige en intieme sfeer zorgen; de strandbar, voor een drankje met de voeten in het zand; en tot slot de Reef Beach Lounge Bar, met zijn ontspannen zen-sfeer.

In harmonie met de oceaan  

Als het op ontspanning aankomt, heb je keuze te over. Zen zwembad, hammam of yoga studio om je te laten gaan. Een wandeling door een weelderige jungle bezaaid met bedwelmend geurende bloemen en exotische vogels om uw zintuigen te prikkelen. Een fitnessruimte met uitzicht op zee waar fiets-, spinning- of palapa-lessen in de buitenlucht worden gegeven, waar spierontwaking, stretching, Body Pump™ en pilateslessen voor de sportievelingen elkaar opvolgen. En niet te vergeten het Sainte-Anne National Marine Park dat het beste biedt voor duiken en watersporten.

Bezoek hun website voor meer informatie...