Bijgewerkt op 24 mei 2023

Swings & smash op 7 Fontaines

Door Shana Devleschoudere
Deel op Delen op Linkedin

De 7 Fontaines Golf Club ligt in het hart van een weelderig domein van 100 hectare, op 15 minuten van Brussel. Het is een van de mooiste golfterreinen van het koninkrijk. Deze geklasseerde site, die toegankelijk is vanaf de hoofdwegen en de taalgrens overschrijdt, werd onlangs uitgerust met 3 padelterreinen.

Sinds de inperking zijn er ontelbare padelbanen aangelegd.
Douglas Weymeersch en Victoria De Kepper zijn zich bewust van het potentieel van deze nieuwe sport en hebben besloten drie terreinen aan te leggen op een boogscheut van het golfterrein.

Douglas Weymeersch en Victoria De Kepper

"Om harmonie te creëren tussen de twee sporten golf en paddle tennis, hebben wij een nieuwe, volledig onafhankelijke entiteit opgericht met de naam "Seven Club". Golfleden hebben uiteraard recht op gunstige voorwaarden. Zij hoeven geen entreegeld te betalen. Maar de club, erkend door de Padel Federatie, staat uiteraard open voor iedereen" leggen de partners-bedenkers van het concept uit. Gebruik makend van een verlaten terrein dat als stortplaats werd gebruikt, kwamen zij op het lumineuze idee om hun onbetwistbare reputatie in de wereld van de golf te gebruiken om extra ontspanning te integreren via het spel padel. "Veel golfers zijn al in de ban geraakt van deze nieuwe discipline. Op lange termijn zullen uiteraard toernooien worden georganiseerd, alsmede kennismakingscursussen (voor jong en oud). En we zijn ook bezig met een teambuildingsconcept voor bedrijven, met golf- en padeldagen op de agenda...".

Het bedrijf dat werd opgericht door Laurent Montoisy (voormalig tennisprof en pionier van padel in België) en Christophe Rochus (die geen introductie nodig heeft) was verantwoordelijk voor de aanleg van de banen. Er werd ook een beroep gedaan op een landschapsarchitect om de banen in de omgeving te integreren. Een uitzonderlijke prestatie, waarvan de idyllische omgeving van de "Club Seven", gelegen tussen grote beuken en een haag van Portugese laurierbomen, vandaag de dag getuigt.

Zo vinden leden, bezoekende golfers of padelliefhebbers iets te doen op de banen, maar niet alleen... Inderdaad, een schoon club-house met een prachtig terras wacht op hen voor een laatste drankje, vaak welverdiend. Vermeldenswaard is ook dat de club hoofdzakelijk met plaatselijke leveranciers werkt om fair-tradeproducten aan te bieden. Voor leden bedraagt de prijs van een uur 8 euro per persoon tijdens de week (12 euro voor niet-leden) en 10 euro per persoon tijdens het weekend (15 euro voor niet-leden). Het is ook mogelijk om materiaal te huren. Dus je kunt jezelf goed doen voor een redelijke prijs!