Bijgewerkt op 16 juni 2022

Verrassende ideeën, maar met één ding gemeen: succes!

Door Shana Devleschoudere
Deel op Delen op Linkedin

Een belegger is vaak bereid geld op tafel te leggen (en soms veel geld) als hij een goed inzicht heeft in het daaraan verbonden risico. Dat is wat het bedrijf dat wij deze week aan u voorstellen, biedt.
Dit is uiteraard de vrees van elke belegger. Dat het risico verkeerd is ingeschat en de investering met verlies is gedaan. Sommige mensen hebben op deze manier veel geld verloren en de crises, of het nu gaat om financiële, gezondheids- of milieucrises, hebben niet geholpen. Als gevolg daarvan zijn sommige potentiële beleggers, ongeacht hun sector, een beetje opgebrand en willen zij zeker zijn van het risico dat aan hun belegging is verbonden. Dit is waar Ascot Investments om de hoek komt kijken.
Aan het hoofd van Ascot staat een Belgisch-Nederlands duo: Frédéric Goblet en Rolf Sickman. In 2011 besloten deze twee specialisten in de financiële en beleggingswereld hun respectieve ervaringen te combineren en Ascot Investments op te richten. En het succes zal er zijn.
Het moet gezegd dat het duo argumenten heeft om naar voren te brengen. Neem bijvoorbeeld de loopbaan van onze landgenoot Frédéric Goblet: hij heeft in het buitenland een schat aan ervaring opgedaan in grote, gerenommeerde instellingen in de Verenigde Staten, Londen en Parijs. In 2009 werd Frédéric geselecteerd voor een "Single Family Office" in de afdeling alternatieve beleggingen van Credit Suisse in Londen, met als taak samen te werken met het beleggingscomité, dat toen onder leiding stond van Rolf Sickman. Deze gebeurtenis markeerde de ontmoeting van twee mannen die elkaar nooit zouden verlaten.
Ascot's credo bestaat erin niche-ideeën te vinden die enerzijds niet afhankelijk zijn van de wil van de financiële markten en anderzijds alleen die beleggingsfondsen te selecteren die een sterke kapitaalbescherming bieden in geval van ongerustheid. Het eerste is al gedaan, maar het is ongetwijfeld in de combinatie van deze twee aspecten, die veel origineler is, dat een deel van het recept voor succes van ons duo ligt. Door originele en nichebeleggingen te ontdekken, kunnen zij immers de financiële gezondheid van hun cliënten verzekeren en hen in staat stellen hun vermogen te diversifiëren. Laten we eens kijken hoe het werkt.
In de loop der jaren zijn zij erin geslaagd bijna 25 verschillende beleggingsstrategieën samen te brengen in een Luxemburgs beleggingsfonds, met als enige doelstelling een stabiel rendement te behalen, dat niet wordt beïnvloed door de stemmingswisselingen op de aandelenmarkten en met een gematigd risico.
Ascot's eerste wapenfeit was het werken aan de consolidatie van de sector van het rusthuisvastgoed in Duitsland. Via een investeringsfonds werd onroerend goed bijeengebracht dat reeds aan bekende exploitanten was verhuurd. Het vernuft van deze strategie bestaat erin een pakket samen te stellen en na 4 of 5 jaar het lot van een groter aantal te verkopen aan een grote institutionele beleggersgroep zoals AG Real Estate of Aedifica. En, zoals alle grote institutionele beleggers u zullen vertellen, het geheel heeft vaak een meerwaarde ten opzichte van de som van de componenten, waardoor een exit mogelijk is met een extra winst bovenop de reeds goed gevulde bestaande cashflow. Bingo!
Andere ideeën volgden, net zo verrassend, maar met één ding gemeen: succes. Voorbeelden hiervan zijn investeringen in schoolterreinen in de VS en, opnieuw in de VS, deelname aan een fondswervingsactie voor een Amerikaanse groep die meer dan 500 postkantoren in plattelandsgebieden omvat met gegarandeerde inkomsten van de staat. En denk niet dat Ascot het einde van zijn verbeelding heeft bereikt! Frédéric Goblet bruist van de ideeën: "Er zijn nog ideeën voor samenwonen van studenten in Engeland, een leaseregeling voor zeevervoer, royalty's voor muziek, enzovoort". Sickman en Goblet zijn nog niet klaar met ons te verrassen!
Om meer te weten te komen over deze atypische beleggingen, die niet gecorreleerd zijn aan de financiële markten, gaat u naar de page-turner van het tijdschrift LOBBY 55.
Met de zomer voor de deur, zoals Sickman en Goblet, wees creatiever dan ooit! Het is levensveranderend. En vergeet dit weekend vooral niet dat er een naamloze creatieveling is (die we niet zullen noemen...) die waarschijnlijk de macht zal grijpen in Frankrijk. Zie je zondagavond, om 20.00 uur!