Bijgewerkt op 26 januari 2023

Managers, leer je ego opzij te zetten...

Door Shana Devleschoudere
Deel op Delen op Linkedin

Deze week beginnen we een inspirerende nieuwe serie over de LOBBY AWARDS 2022, de meest verwachte ceremonie van het jaar.
Dit is het evenement van het jaar in Brussel, en niet alleen een sociaal evenement. Elk jaar reikt het tijdschrift LOBBY(www.lobbymag.com) zijn prijzen uit aan de persoonlijkheden die een stempel hebben gedrukt op het afgelopen jaar. Deze felbegeerde prijzen werden op dinsdag 24 januari uitgereikt in het zeer eigentijdse kader van de AG Campus.
De ceremonie was in alle opzichten een groot succes. En zelfs zijn peetvader, premier Alexander De Croo, zou het er niet mee eens zijn.
Op het podium presenteerde de onvolprezen Thomas de Bergeyck, die 'het huis' goed kent, aangezien hij vorig jaar de ceremonie leidde.
Wij spraken daarom met de journalist van RTL-TVI om te horen wat hij ervan vond.
Eén kenmerk springt er voor hem uit: de geëerde mannen en vrouwen zijn "self-made". Kortom, ze hebben het zelf gemaakt. "Hun primaire bron zit niet in hun zakken. Het zit in hen. Noem het wat je wilt: geloof, optimisme, moed. En onze gesprekspartner gaat in op de hoogste onderscheidingen: de Vrouw en Man van het Jaar. "Hoe kunnen we zo'n inspirerende vrouw als Ilham Khadri niet eren? Zij is de nederigheid zelve. De eerste vrouwelijke "baas" van Solvay, de enige vrouwelijke CEO in de Bel 20. "Ilham" betekent "inspiratie". Ze dankt haar carrière aan haar grootmoeder, die haar inspireerde om "verder te dromen". Bij de mannen is het moeilijk kiezen, want onze twee gezamenlijke winnaars vullen alle vakjes. Integriteit, het algemeen belang en onafhankelijkheid. Dit zijn drie concepten die passen bij Laurent Hublet, de oprichter van BeCentral, een digitale campus in het hart van Brussel die elk jaar duizend nieuwe tech-talenten naar buiten helpt. Laurent heeft onlangs ontslag genomen uit de groep deskundigen die door de federale regering is bijeengeroepen om haar te adviseren over digitale kwesties. Geen opgeven, maar een signaal dat de wissel niet de juiste is. Giles Daoust van zijn kant stelt het onomwonden: "Managers, leer je ego opzij te zetten. Als een van je handelingen wordt ingegeven door je ego, keer dan terug en doe iets anders. Giles weet dat beter dan wie ook, als hoofd van het uitzendbureau van zijn familie, dat de tiende grootste werkgever in het Brusselse gewest is geworden. Bijna twintig jaar geleden startte hij zijn eigen film- en boekproductiebedrijf, Title Media.
Wij zullen in onze volgende nieuwsbrieven de volledige lijst van winnaars uitvoerig bespreken, maar vandaag willen wij ons concentreren op twee andere categorieën.
Allereerst de Artistieke Leider van het Jaar. "Isabelle de Borchgrave stelt haar talent onvermoeibaar in dienst van de kunst. Dat bewees ze nogmaals met haar tentoonstelling gewijd aan Frida Kahlo, waarvoor ze in drie jaar tijd vier kilometer papier en karton verwerkte! De plaats van de kunstenaar in de maatschappij is de vraag van Bébelle, die daarom deze artistieke prijs verdient," enthousiasmeert onze Mr.
Een andere vrouw wordt geëerd in de categorie Openbaring van het Jaar: Sana Afouaiz. "Haar netwerk van vrouwelijke ondernemers heeft 10.000 leden in 20 landen. Womenpreneur is meer dan dat, want Sana stelt ook gelijkheid en gender ter discussie. Een uitgebreid debat dat de LOBBY AWARDS wilde begroeten.
Thomas de Bergeyck concludeerde: "Ik ben er opnieuw erg trots op dat ik de teams en hun winnaars mocht begeleiden naar ons geweldige LOBBY AWARDS-gala. Want in ons prachtige koninkrijk is talent meer dan ooit in het heden en de toekomst. Met het kleine "zelfgemaakte" tintje dat het verschil maakt!
Op dit punt in onze nieuwsbrief moet het water je in de mond lopen voor meer informatie over de ceremonie zelf. Geniet dus van de foto's van het evenement via deze link.
Blader ondertussen dit weekend gerust door het LOBBY magazine van de LOBBY AWARDS met de hele lijst van winnaars. Het is hier!