Bijgewerkt op 25 mei 2023

Laten we vertrouwen op de menselijke genialiteit...

Door Shana Devleschoudere
Deel op Delen op Linkedin

Op dinsdag 6 juni verschijnt het nieuwe nummer van LOBBY en zoals elk nummer is dit de gelegenheid voor een nieuw themaforum met experts en sprekers (inschrijven kan hieronder). We vertellen je alles over de avond. Volg de gids!
 
We hebben het er al een paar weken over in deze nieuwsbrief, maar het thema van het Forum, en dus ook van het nieuwe LOBBY magazine, is "Innovaties en Revoluties voor de Vastgoedsector". Of, wanneer de menselijke genialiteit zich aanpast aan de revoluties en innovaties van een sector die met duizelingwekkende snelheid evolueert.
 
Voor een thema als dit hadden we een iconisch gebouw nodig om de Forumavond in te organiseren. We kozen voor het CBR-gebouw in Watermaal-Bosvoorde. Het is een gebouw in Brutalistische stijl en het voormalige hoofdkantoor van Cimenteries et Briqueteries Réunies, dat later Cimenteries Belges réunies werd. Het is nu omgebouwd tot een coworkingruimte door Fosbury & Sons. En de baas van Fosbury & Sons, Toon Haverals (LIFE.BE), zal er zijn.
 
Het CBR-gebouw is alom erkend: het werd geciteerd in talrijke publicaties en was het enige Belgische gebouw dat in 1980 door het MoMA werd geselecteerd als een van de tweehonderd gebouwen wereldwijd voor de tentoonstelling "Transformation in Modern Architecture". Een soort inwijding in de mooie kleine wereld van de Architectuur.
 
Het forum wordt ingeleid door mijzelf en gepresenteerd door Barbara LOUYS op het podium en, op de radio, door Philippe SALA en Pierre CHAUDOIR (BXFM radio).
 
Er zullen ook een aantal spraakmakende sprekers aanwezig zijn. Een van hen isHervé Camerlynck, die het platform infobeton.be leidt. Je hebt al begrepen welke sector hij verdedigt. Om de toon te zetten, dit is wat hij zegt wanneer mensen het hebben over beton als vervuilend materiaal: "Het is niet beton dat CO2 uitstoot, maar de productie van een van zijn componenten, cement. Ter herinnering: beton wordt gemaakt van zand, grind, water en cement, waarbij de laatste fungeert als 'lijm' om alles bij elkaar te houden. Deze grondstoffen worden gewonnen of geproduceerd in België.
 
Een andere expert die de eer heeft om met ons te debatteren is Serge Fautré van AG Real Estate. AG Real Estate is de vastgoeddochteronderneming van AG Insurance. Haar ambitie is om een portefeuille van activa op een optimale en duurzame manier te beheren. Zowel investeerders als ontwikkelaars zijn actief in België en in het buitenland. Om dit doel te bereiken heeft AG Real Estate verschillende oplossingen: participeren in ontwikkeling, investeren en vastgoedfinanciering. Maar AG Real Estate is ook een voorstander van PPS (publiek-private samenwerking) en beheert parkings. Interparking is een 51% dochteronderneming van AG Real Estate. Kortom, een bedrijf met een stem die telt, die van Serge Fautré, haar CEO.
 
Francis Metzger, die we vorige week in deze nieuwsbrief noemden, zal ook aanwezig zijn. Hij is de drijvende kracht achter een architectenbureau dat hij begin jaren 1980 oprichtte (MA²) en dat ook buiten onze grenzen respect afdwingt. Dit pure Brusselse product (hij is geboren in Marollen), met zijn vele bekroonde projecten, is een gepassioneerde man wiens expertise ons zeker opnieuw zal boeien.
 
Om deze uitzonderlijke line-up compleet te maken, verwelkomen we Marino Keroulis, oprichter van Betweenpros. Betweenpros is opgericht als een open platform voor professionele vastgoed- en investeringsprofessionals. De start-up kwam op het web op een moment dat Covid de wereld dwong een pauze in te lassen. Betweenpros profiteerde hiervan om zijn concept te verfijnen en uit te breiden, een soort niche Immoweb voor geïnformeerde professionele klanten.
 
Geïnteresseerd in dit Forum? Registratie is gratis als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief. Je kunt je alleen inschrijven door een e-mail te sturen naar sde@highlevelcom.be.
 
En om uw eetlust op te wekken, wordt deze forumavond afgesloten met een cocktailreceptie om onze gasten de gelegenheid te geven verder te praten over dit fascinerende onderwerp, dat meer mensen aangaat dan u denkt.
 
Dus, wat denk jij?